• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

rozrusznik nie kreci z stacyjki golf III 1.8 75km

Punktów
0
Miasto
białystok
Witam. Mam problem gdy przekrece kluczyk brak reakcji z strony rozrusznika . Ale gdy zapale go na krótko nagle rozrusznik się włącza. Gdzie leży problem ?

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Według mnie problem lezy między stacyjką a rozrusznikiem i muisz ten problem rozwiazac co jest popsute.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Jak Gólf to na 99.9 kostka stacyjki ew.sama stacyjka.

Moriss

SuperMechanior
Punktów
7
Miasto
Lublin
Zobacz czy jest dioda przy dzyndzlu od zamka jak tak za nawiew między drzwiami a zegarem jest fabryczny alarm jak rozbierzesz znajdziesz usterke

blystek

Nowy
Punktów
0
Miasto
katowice
Żeby sprawdzić czy napewno jest to kostka stacyjki to na kostce stacyjki są przewody podaj prąd na przewód jak dobrze pamiętam gruby czerwony z czarnym paskiem ale najpierw sprawdź czy nic na nim nie ma

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
wczoraj przerobiłem taki sam temat w VW T4, kostka stacyjki w ciemno wymieniaj:D
Padają jak złe.
Sama stacyjka jest metalowa, a kostka plastikowa i wyciera się jopelek w który wchodzi element metalowy stacyjki.
Swoją rozebrałem na proszek, takie skrzywienie zawodowe i ciekawość i nawet nie były styki poprzypalane tylko ten jopel był wytarty plastikowy bo porównałem z nowym. Jak wkładasz kluczyk to bolczyk metalowy wciska ten plastikowy i powoduje zamknięcie jednego obiegu, potem przekręcasz i zamyka pozostałe obwody. Co z tego jak pewnie nie zamyka ci tego pierwszego obwodu...:D
zworę zrób na przewodach przy kostce przy stacyjce czy odpali...

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
szkoda się produkować bo autor napisał temat i już go więcej nie widzieli...
(ostatnio widziany 12.01.17) :D

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Bihorku, co poradzisz? Tacy ludzie...
odpalił i pojechał, tylko zapomniał kompa zabrać...:D

Do góry Bottom