• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Samochód do ~7 tysięcy

XrapidX900

Początkujący
Punktów
0
Czyli podsumowując kupno samochodu za tę cenę to bardziej loteria?

XrapidX900

Początkujący
Punktów
0
Ehh no cóż na razie będę musiał niestety kupić coś w cenie lepszego roweru innej opcji na razie nie mam :/.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
najważniejsze, to dopasować bryke do swoich potrzeb. 7 kola to sporo kasy i jest w czym wybierać.
na Twoje 50km dziennie plus 200 wycieczek raz na tydzień, to moim zdaniem tylko sprawny diesel.
Nie śmiej sie z żelazka 1.5 dci, tylko kup i pojeździj, chodzą w śmiesznych cenach.
Robisz błąd szukając auta z klimą w automacie, szukaj ze sprawną klimą.
Nie wiesz jak się poruszać w temacie zakupu samochodu? Wynajmij mechanika który pomoże Ci nabyć i bedzie je potem serwisował.
Proste?

XrapidX900

Początkujący
Punktów
0
Na ostateczny zakup i tak zamierzałem jechać z mechanikiem. Chciałem po prostu zapytać wpierw tutaj o jakieś opinie/ porady itp.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Normalnie jak z dyni w beton...Nie na zakup ostateczny, tylko, niech ktoś się tym zakupem zajmie, np. mechanik, który będzie to cudeńko potem serwisował.
dlaczego mam wrażenie, że pochodzisz z pokolenia współczesnych przygłupów?

XrapidX900

Początkujący
Punktów
0
Normalnie jak z dyni w beton...Nie na zakup ostateczny, tylko, niech ktoś się tym zakupem zajmie, np. mechanik, który będzie to cudeńko potem serwisował.
dlaczego mam wrażenie, że pochodzisz z pokolenia współczesnych przygłupów?

Taa, może źle to ująłem chodziło o to, że jakikolwiek zakup będzie tak czy siak konsultowany z mechanikiem itd. Po prostu tak jak wcześniej pisałem chciałem zapytać o opinię jakieś porady itp ponieważ nie chciałem rozmawiać z mechanikiem bez jakiegokolwiek rozeznania ani wiedzy.

Ja caly czas obstaje przy golfie nr dwa:D
Noo Golf 2 fajny no ale jednak coś nowszego bym chciał :D

Strawek

SuperMechanior
Punktów
30
Miasto
Wałcz
XrapidX900, a z jakich dokładnie rejonów jesteś? można by coś poszukać
To A3 za 7500 bym obejrzał mimo że handlarz, szukaj też Astry G bo za tę kasę czasem fajna salonowa z Polski się trafi i to wcale nie taka stara 2005-2006 do wyrwania.
W vagach warto szukać 1,9 tdi 90/110 lub Pb 1,6 pod gaz

XrapidX900

Początkujący
Punktów
0
XrapidX900, a z jakich dokładnie rejonów jesteś? można by coś poszukać
To A3 za 7500 bym obejrzał mimo że handlarz, szukaj też Astry G bo za tę kasę czasem fajna salonowa z Polski się trafi i to wcale nie taka stara 2005-2006 do wyrwania.
W vagach warto szukać 1,9 tdi 90/110 lub Pb 1,6 pod gaz
Tak jak wspominałem okolice Kleczewa, około 120 km bym mógł podjechać po auto.

piohol

SuperMechanior
Punktów
115
Miasto
Kępno
Jarocin i Pleszew to zagłębie samochodów powypadkowych. Można tam też wyhaczyć okazje z niewielkimi uszkodzeniami ale nie będą tanie, te super tanie okazje to wyklepane przystanki. Jak pojedziesz w ten rejon to zobaczysz całe place tych "bezwypadkowych" okazji. Kupując tam samochód weź kogoś kto ogarnia temat, bo możesz nieźle wtopić. Ładny lakier to nie wszystko choć od tego zaczynasz oglądanie.

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Bierz Audi 80 1.8 PB lub 1.9 TDI, powinno jeszcze zostać żeby je doszykować,blacha pancerna,części praktycznie za darmo,prosta budowa

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
A co on kustoszem muzeum jest ?

Jest od groma normalnych w miarę świeżych samochodów... istnieją też inne marki jak vag group.

za 5 k zł można bez problemu kupić coś sensownego, kwestia, że nie będzie to diesel. Więc zostaje benzyna i ewentualne zagazowanie.

W140

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Wyszków
Ja nienawidzę grupy Vag tylko z szacunku do tego modelu polecam,to chyba najlepsze Audi jakie było

Do góry Bottom