• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Scenic ii 2004 1.9 raz odpala raz nie.

Punktów
0
Witam.
Mam problem ze Scenikiem 2004 1.9 dci. Problem jest następujący: Odpaliłem samochód wszystko działało normalnie pojechałem na cpn zatankowałem ropę pojechałem jeszcze z 400m i zgasiłem silnik. Po 2h gdy chciałem odpalić silnik on odpalił dopiero po 3 razie i zgasł , następnie już wyło tylko słychać jakiś szum ze skrzynki bsi. Następnego dnia wymieniłem akumulator bo tak mi powiedziano. Gdy wsadziłem nowy akumulator to samochód za 4-5 razem odpalił. Przyjechałem do domu z 2km zgasiłem i juz normalnie pali , kolejnego dnia normalnie odpalił pojechałem z 2km zgasiłem i po 1h nie chciał odpalić znów to stukanie i brzęczenie w skrzynce bsi. Po 10 min próbowania wreszcie załapał teraz samochód raz pali a raz nie ( nie zależy to czy motor jest rozgrzany czy nie). Dwa dni przed awarią był wymieniony alternator. Po podłączeniu do komputera wyskakuje błąd związany z czytnikiem karty a teraz z wtryskami.
PROSZĘ O POMOC!

Punktów
0
Błąd z czytnikiem kart wyskakiwał po usunięciu go z komputera nie wyskakuje teraz wyskakuje błąd wtryskiwaczy.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Może pamiętasz jaki to błąd? Bo jeżeli raz pali a za chwilę już nie to by świadczyło o uszkodzeniu jednego no może dwóch wtryskiwaczy. Po prostu sprawdź na przelewy i będzie wszystko wiadomo:)

4x4n2o

Nowy
Punktów
0
Miasto
wrocław
Podstawa to podłączyć coś zo ci zmierzy ciśnienie w szynie podczas krecenia rozrusznikiem wystarczy jeden wadliwy wtryskiwacz .
A bedzie się tak zachowywał.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
sprawdz mase do silnika i wymień filtr paliwa powiedz jeszcze czy jak nie chce odpalić co się dzieje z kontrolkami na desce jak przygasają to masa do silnika może nie łączy

Do góry Bottom