• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat 1.4 mpi 8v 60 + gaz

Driver400

SuperMechanior
Punktów
4
Witam. Mam problem od jakiegoś czasu. Gdy auto jest zimne po nocy w momencie odpalenia gdy pracuje na benzynie i próbie jechania auto szarpie i dusi się. Najlepszym sposobem na jazdę jest chwilę poczekać przegazować żeby przełączyło się na gaz później już jest dobrze. Dzieje się tak tylko na zimnym silniku. Również gdy silnik jest zimny i przełączy się na gaz na wolnych obrotach auto gasnie. Swoje lata Ibiza ma jak i przebieg 325 tys. Jakieś 5 tys km temu wymieniłem świece i filtry od gazu lecz bez zmian. Listwa wtryskowa będzie miała swój koniec??

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Witam. Mam problem od jakiegoś czasu. Gdy auto jest zimne po nocy w momencie odpalenia gdy pracuje na benzynie i próbie jechania auto szarpie i dusi się. Najlepszym sposobem na jazdę jest chwilę poczekać przegazować żeby przełączyło się na gaz później już jest dobrze. Dzieje się tak tylko na zimnym silniku. Również gdy silnik jest zimny i przełączy się na gaz na wolnych obrotach auto gasnie. Swoje lata Ibiza ma jak i przebieg 325 tys. Jakieś 5 tys km temu wymieniłem świece i filtry od gazu lecz bez zmian. Listwa wtryskowa będzie miała swój koniec??
Te supermechanior jeszcze się jeb...esz z tym seatem ?:eek::D
Przecież to już prawie rok czasu... ty to jesteś fachura...:D

A tak na marginesie to przez ten roczek gdzieś ci się 15 tysi kilometra z licznika urwało...:D

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Może z braku pomysłów wymienił deskę wskaźników przebieg niższy to powinien pracować lepiej żart
Automatyczne połączenie postów:

A tak na poważnie to lpg zakrecaleś na butli i jeździłeś na samym pb?

Do góry Bottom