• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

seat altea pedał wpada w podłogę !!!!!!!!!

kam02

Gaduła
Punktów
4
mam taki problem z seatem alteom po wymianie tylnich zacisków odpowietrzeniu ich pedał po odpaleniu auta wpada w podłogę hamulce jakieś są ale cały czas jest taki sam problem już dwa razy odpowietrzałem i to samo ktoś może spotkał się z takim problemem .

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
Pompa ABS odpowietrzona? W zaciskach tloczki dobrze chodziły po zamontowaniu? Zaciski na prowadnicach lekko pływają?

kam02

Gaduła
Punktów
4
znaczy nie poprawka nie wymieniłem całych zacisków tylko zestawy naprawcze w zaciskach bo gumki na tłoczkach były dziurawe ale zaciski były zdemontowane ja z jednej strony co robiłem zaślepiłem żeby płyn nie uciekał ale pracownik tego nie zrobił i płyn cały czas kapał dopiero zobaczyłem to po jak montował zacisk . powiem szczerze że spotkałem sie z czym takim perszy raz a może dlatego że bardziej siedzę ew włoskich markach a tam nie ma takich problemów

kam02

Gaduła
Punktów
4
a to co mogło by się z pompą abs zrobić ? że do wymiany takie są delikatne jak się zapowietrzą to szlak ich trafia

DrCars

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
Suwałki
Jeszcze nie popadaj w złe myśli. Musisz ją odpowietrzyć podłączając jakiś program. ☺

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
A czy tlok pompy nie poszedl za daleko przy odpowietrzaniu, ja tam sie nie znam bo takiej pompy nie rozbieralem, zwlaszcza ze autor pisze:
co robiłem zaślepiłem żeby płyn nie uciekał ale pracownik tego nie zrobił i płyn cały czas kapał dopiero zobaczyłem to po jak montował zacisk .

Do góry Bottom