• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Pedał wpada w podłogę na uruchomionym silniku

mlodyb

Początkujący
Punktów
1
Nie wiem czy sobie robiliście z tym jaja czy nie, ale jeśli myśleliście że fontanna chluśnie jak się strzeli w zacisk to się grubo mylicie bo już z samego założenia płyn hydrauliczny ma za duża gęstość.

Generalnie patent jest prosty. 12barów w tylni zacisk przez odpowietrznik przechodzący przez zbiorniczek z płynem hamulcowym. Korek będzie zakręcony a nadmiar płynu będzie spływać przez zasilanie sprzęgła do jakiegoś naczynia. Po niedzieli dam znać jak poszło.

Ostatnia edycja:

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
daj spokój człowieku z takimi barami, spróbuj spokojnie, grawitacyjnie.
po za tym miałeś napisane że pompa

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Nie wiem czy sobie robiliście z tym jaja czy nie, ale jeśli myśleliście że fontanna chluśnie jak się strzeli z zacisk to się grubo mylicie bo już samego założenia płyn hydrauliczny ma za duża gęstość.

Generalnie patent jest prosty. 12barów w tylni zacisk przez odpowietrznik przechodzący przez zbiorniczek z płynem hamulcowym. Korek będzie zakręcony a nadmiar płynu będzie spływać przez zasilanie sprzęgła do jakiegoś naczynia. Po niedzieli dam znać jak poszło.
Masz rację, nie słuchaj ich, oni sobie robią jaja :) rób po swojemu i daj znać jak poszło

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
no płyn hamulcowy do żuka
no, wtedy pompy się rzeczywście regenerowało, bo żuk i tak nie miał hamulców

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
myślę że da1 i szczoteczka do zębów lepiej rozruszają skorodowane śruby niż wd40

Do góry Bottom