• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat Ibiza gaśnie po odpaleniu.

Mateusz_94

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wejherowo
Witam tak jak w temacie, mam seata ibize z 2001r 1.4 benzyna z gazem, 8 zaworów typ silnika AKK (MPI) i dzieje się u mnie coś takiego że gdy rano wsiadam do auta po nocy odpalam to odpali na ok 5-10s. i zgaśnie po czym uruchomię go i już jest normalnie. Gdy auto się rozgrzeje jest już całkiem normalnie nie gaśnie ani nic tylko rana jak odpalam to raz albo dwa zgaśnie i już wraca do normy. Sprawa wygląda tak że gdy podłączam w pracy OBD to nie ma żadnych błędów. Jednak gdy udałem się do gazownika który zakładał mi gaz ok rok temu to na jego kąpie od gazu kontem oka udało mi się zobaczyć w pamięci komputera gazu błąd typu "Praca na dwóch paliwach". Gazownik szybko go usunął i powiedział że nic tu nie widzi.. i ze ze strony gazu wszystko gra a jak zapytałem o błąd który tam był stwierdził że każdy jeden gaz wywala taki błąd.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Przełącz na benzynę jak zakończysz dzień i rano sprawdź jeśli będzie to samo to nie gaz jest winowajcą.

Mateusz_94

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Wejherowo
Zrobiłem tak że wyjechałem gaz do zera przełączyłem na benzynę i jeździłem przez 3 dni i usterki nie było.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Rozumiem że nową montowałeś? Jakiej marki instalacja, jakie wtryski? Odłącz podciśnienie od reduktora i zaślep przewód który odłączysz, tak jeszcze spróbuj jeśli się nic nie zmieni to być może i wtryski jak wyżej (Seb-Sta) pisał a jak będzie ok to masz nieszczelną membranę w reduktorze.

Do góry Bottom