• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Seat Ibiza - uszkodzony sterownik ABS

Karolina95

Nowy
Punktów
0
Witam, mam pytanie odnośnie sterownika ABS, po rozpoczęciu jazdy zapaliła się mi kontrolka od układu kierowniczego, po zgaszeniu auta i ponownym uruchomieniu dodatkowo zapaliły się kontrolki ABS i hamulca ręcznego, po kolejnym uruchomieniu auta zapaliła się dodatkowo kontrolka silnika. Auto zostało lawetą zawiezione do serwisu seata (moje auto seat ibiza 1,4 z 2009r.) i tam stwierdzono, że problem tkwi w uszkodzonym sterowniku ABS. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć, czy uszkodzony sterownik ABS spowoduje, że jako pierwsza zapali się kontrolka od układu kierowniczego? Serwis wycenił naprawę na 7000zł, więc staram się chociaż dowiedzieć, czy ta naprawa wyeliminuje problem, czy raczej może on tkwić w akumulatorze/alternatorze/instalacji elektrycznej/czujnikach?
Będę niezmiernie wdzięczna za pomoc!

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Zabierz go z tamtąd jak najszybciej! Poj..ało ich chyba, 7000 za pompę abs? Toć to stary pachruść.

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Jeżeli masz sponsora niech naprawia serwis jeżeli nie to zabieraj auto czym prędzej.
Wypuszczą Cię w samych rajstopach.

Do góry Bottom