PAWEŁ123456
Bywalec
- Punktów
- 0
Witam. Nie mogę sobie poradzić z problemem jaki występuje w moim seicento. Przy próbie gwałtownego ruszenia zaczyna szarpać bardzo mocno całym autem i zapala się kontrola wtrysku. Po wysprzęgleniu jest ok, kontrolka gaśnie i można kontynuować jazdę lub ponownie ruszyć. Jeśli rusza się płynnie dodając więcej gazu jest ok i nic nie szarpie i nie trzęsie. Zdarza się to też podczas normalnej jazdy np na 3 biegu po wciśnięciu mocniej gazu zaczyna szarpać. Wystarczy wtedy wcisnąć na chwilę sprzęgło i stopniowo dodawać gazu i jest ok. Ten problem nie występuje zawsze. Nie ma reguły. Czasami zdarza się że można normalnie dynamicznie ruszyć czy zredukawać bieg i nic się nie dzieje. Nie ma znaczenia czy silnik ciepły czy zimny. Uwaga - Nie zdarzyło się żeby szarpną na wstecznym. Do tyłu można ruszać jak się chce i nic się nie dzieje. W aucie jest gaz ale problem występuje na benzynie i na gazie. Pacjent to seicento 1.1 na monowtrysku 2000r. Wymienione zostały przewody i świece. wyczyszczona przepustnica i krokowy. Nowe sprzęgło (ogólnie wykluczam układ napędowy).
Ma ktoś jakieś pomysły bo już mi ręce opadają?
Ma ktoś jakieś pomysły bo już mi ręce opadają?