• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Selekcja naturalna

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
nawet jak nie uszkodzi skóry to może nieźle zaboleć albo przestraszyć.
znalazłem oryginał

Dwaj lokalni mężczyźni zostali poważnie ranni kiedy ich półciężarówka opuściła drogę i uderzyła w przydrożne drzewo. Thurston Poole, lat 33, z Des Arc i Billy Ray Wallis, lat 38, z Little Rock byli hospitalizowani z powodu poważnych urazów w Baptist Medical Center. Wypadek wydarzył się kiedy dwaj mężczyźni wracali do Des Arc po wyprawie na żaby. We wcześniejszą noc, światło w półciężarówce Poola przestało działać. Mężczyźni doszli do wniosku ze to bezpiecznik i jako ze nie mieli zapasowego, Wallis zauważył ze nabój kaliber .22 z jego pistoletu idealnie pasuje do skrzynki na bezpieczniki obok kierownicy. Po wsadzeniu naboju światła zaczęły działać i obaj mężczyźni udali się w dalszą drogę w kierunku mostu na White River. Po przejechaniu około 20 mil i tuż przed przekraczaniem rzeki nabój się przegrzał i wypalili trafiając Poole w prawe jądro. Pojazdem zarzuciło ostro w prawo, zjechali z drogi i trafili drzewo. Poole miał tylko mniejsze ciecia i obdarcia z wypadku, ale będzie potrzebował operacji z powodu innej rany. Wallis miał złamany obojczyk, zostali opatrzony i wypuszczony. "Dzięki Bogu ze nie byliśmy na tym moście kiedy Thurston odstrzelił sobie małego bo byśmy obaj byli martwi" stwierdził. "Byłem w policji konnej przez dziesięć lat w tej części świata, ale to jest dla mnie zupełna nowość. Nie mogę uwierzyć ze tych dwóch się przyznało do tego jak się wydarzył ten wypadek" powiedział Snyder. Kiedy Lavinia, żona Poola została poinformowana o wypadku, spytała ile złapali żab i czy ktoś je wziął z półciężarówki.

więc to nie pocisk spowodował taki obrażenia, ale sam wypadek. chociaż piszą o "innej ranie"
jakby ktoś mnie walnął w prawe jądro (lewe pewnie też) to na pewno bym spanikował i skręcił do rowu :D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
To jest tak piękne że musiałem się z wami podzielić :p :joyful:
Nawiasem mówiąc ludność Rosji ponoć wymiera, ciekawe dlaczego ...

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Im wojna nie jest potrzebna. Sami się wykończą.

Filmik od 7:00 to jest Zielona Góra, ul. zjednoczenia.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Uwielbiam oglądać idiotów w autach, zastanawiam się jakim cudem udało im się tak długo przeżyć :D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Wyskoczyło mi dziś na głównej... traktorzysta pięknie wyjaśnił głąba z merosia... :D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Jaki zawzięty sasza, ostro idzie pod prąd... :D

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Coś z garem ma ewidentnie....

Oglądać do końca

z garem to mało powiedziane...

ale coś może wytłumaczę:
butelka wody jest wciśnięta, żeby oszukać autopilota. komputer sądzi, że kierowca trzyma ręce na kierownicy.
czytałem również, że można upchać 2 pomarańcze i efekt jest podobny

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Tylko tam nie ma żadnego "autopilota" tylko asystent pasa.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Tylko tam nie ma żadnego "autopilota" tylko asystent pasa.
rzeczywiście to nie tesla. biję się w pierś :D
ale przetłumaczyłem komentarze z francuskiego. jeden mnie rozłożył

poduszka powietrzna nie zadziałała. Dowód na to, że sztuczna inteligencja jest naprawdę dobrze zbadana. Zrozumiała, że w tym samochodzie nie ma nic do uratowania.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
rzeczywiście to nie tesla. biję się w pierś :D
Tesla też nie jest w pełni autonomiczna, na razie przepisy na to nie pozwalają z tego co mi wiadomo.
W 2014 roku jeździłem Octavią III demówką z asystentem pasa ruchu- jak zdjąłeś ręce z kierownicy potrafiła w środku zakrętu zacząć "piszczeć" buzzerem i jeżeli nie złapałeś kierownicy to potrafiła w połowie zakrętu wyłączyć asystenta i pojechać prosto :D
Dla mnie w aucie osobowym taki asystent jest wyłącznie dla ludzi którzy tak naprawdę nie powinni mieć prawa jazdy...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Na szrocie będą mieli ułatwioną robotę :D
Screenshot_20220602-114252.jpeg

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester

W tle oczywiście lewą ręką "zaba" zestaw domowy ... z allegro za 50 zł.

Najdroższa naprawa w jego życiu.

Bez sprzętu i wiedzy, nie ma co się brać.
Szkoda życia.

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Nie trzeba sprzętu i wiedzy, wystarczy minimum inteligencji albo umiejętność czytania. W instrukcji jest napisane żeby nie zostawiać samochodu na samym podnośniku tylko podpierać jeszcze czymś, jest chyba nawet wersja dla niepiśmiennych z obrazkową informacją. No i żaba się nie zepsuła tylko samochód się zsunął, to się zdarza też w warsztatach na podnośnikach kolumnowych
Na szrocie będą mieli ułatwioną robotę :D
Gorzej jak im zabraknie tabliczki z vin i nie będą mogli zezłomować :D

Do góry Bottom