Karasiniak
Nowy
Witam
Jakiś czas temu dopadł mnie problem z oświetleniem wewnętrznym,czyli nie działały mi 3 kopertówki i lampki sufitowe włączały się tylko przy otwarciu drzwi kierowcy.
Dzisiaj przestały całkowicie świecić i kopertówki i górne lampki,a co najgorsze nie działa centralny zamek z kluczyka (nie mam pilota) i zamykanie/otwieranie szyb kluczykiem. Od tego czasu zauważyłem,że zaczął głośno cykać moduł pod siedzeniem kierowcy. Cyka po otwarciu drzwi/wyłączeniu silnika/zapaleniu świateł.
Szyby z przycisków działają normalnie. Moduł rozebrałem,nic niepokojącego nie widać,nie czuć
Gumowe przelotki w drzwiach posprawdzane.
Do wymiany będzie moduł komfortu czy szukać gdzieś indziej? Jeśli moduł to nie wymieniając go mogę kupić np coś takiego: http://www.allegromat.pl/aukcja162439 aby był centralny? Nie uśmiecha mi się wymieniać moduł,gdyż jego cena to używka na alledrogo 270zł...
Błędy jakie odczytałem w vagu to:
1135 Czujnik kontroli wnętrza
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
668 Napięcie na zacisku 30 za niskie
sygnał za mały
1144 Silnik centralnego zamka drzwi pasażera-zamknięcie
obwód przerwany - BŁĄD SPORADYCZNY
1147 Silnik zaryglowania tylnej klapy-V120
zwarcie do masy
00750 - Warning Lamp
31-00 - Open or Short to Ground
Problem dotyczy Sharana 97r.
Jakiś czas temu dopadł mnie problem z oświetleniem wewnętrznym,czyli nie działały mi 3 kopertówki i lampki sufitowe włączały się tylko przy otwarciu drzwi kierowcy.
Dzisiaj przestały całkowicie świecić i kopertówki i górne lampki,a co najgorsze nie działa centralny zamek z kluczyka (nie mam pilota) i zamykanie/otwieranie szyb kluczykiem. Od tego czasu zauważyłem,że zaczął głośno cykać moduł pod siedzeniem kierowcy. Cyka po otwarciu drzwi/wyłączeniu silnika/zapaleniu świateł.
Szyby z przycisków działają normalnie. Moduł rozebrałem,nic niepokojącego nie widać,nie czuć

Gumowe przelotki w drzwiach posprawdzane.
Do wymiany będzie moduł komfortu czy szukać gdzieś indziej? Jeśli moduł to nie wymieniając go mogę kupić np coś takiego: http://www.allegromat.pl/aukcja162439 aby był centralny? Nie uśmiecha mi się wymieniać moduł,gdyż jego cena to używka na alledrogo 270zł...
Błędy jakie odczytałem w vagu to:
1135 Czujnik kontroli wnętrza
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
668 Napięcie na zacisku 30 za niskie
sygnał za mały
1144 Silnik centralnego zamka drzwi pasażera-zamknięcie
obwód przerwany - BŁĄD SPORADYCZNY
1147 Silnik zaryglowania tylnej klapy-V120
zwarcie do masy
00750 - Warning Lamp
31-00 - Open or Short to Ground
Problem dotyczy Sharana 97r.