• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sharan 97r. brak centralnego zamka - moduł komfortu?

Karasiniak

Nowy
Punktów
0
Miasto
Warszawa (Białołęka)
Witam

Jakiś czas temu dopadł mnie problem z oświetleniem wewnętrznym,czyli nie działały mi 3 kopertówki i lampki sufitowe włączały się tylko przy otwarciu drzwi kierowcy.
Dzisiaj przestały całkowicie świecić i kopertówki i górne lampki,a co najgorsze nie działa centralny zamek z kluczyka (nie mam pilota) i zamykanie/otwieranie szyb kluczykiem. Od tego czasu zauważyłem,że zaczął głośno cykać moduł pod siedzeniem kierowcy. Cyka po otwarciu drzwi/wyłączeniu silnika/zapaleniu świateł.
Szyby z przycisków działają normalnie. Moduł rozebrałem,nic niepokojącego nie widać,nie czuć :)
Gumowe przelotki w drzwiach posprawdzane.

Do wymiany będzie moduł komfortu czy szukać gdzieś indziej? Jeśli moduł to nie wymieniając go mogę kupić np coś takiego: http://www.allegromat.pl/aukcja162439 aby był centralny? Nie uśmiecha mi się wymieniać moduł,gdyż jego cena to używka na alledrogo 270zł...

Błędy jakie odczytałem w vagu to:

1135 Czujnik kontroli wnętrza
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
668 Napięcie na zacisku 30 za niskie
sygnał za mały
1144 Silnik centralnego zamka drzwi pasażera-zamknięcie
obwód przerwany - BŁĄD SPORADYCZNY
1147 Silnik zaryglowania tylnej klapy-V120
zwarcie do masy
00750 - Warning Lamp
31-00 - Open or Short to Ground

Problem dotyczy Sharana 97r.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Sprawdź instalacje do modułu zwłaszcza zasilania, jeśli są ok to możesz zaryzykować podmiane tylko musisz mieć sprzęt żeby go odpowiednio zakodowac

Do góry Bottom