• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Silnik 1.3 mjt cdti

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Witajcie współplemieńcy :)
Czy orientuje się ktoś czym się różnią silniki 1.3 euro 5 od wcześniejszych? Czy słupki są takie same? Może różnią się tylko osprzętem?

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
juz dobrze nie pamietam ale astra j ma 1.3 cdti euro 5 . chcialem zamienic na starszy ale podobno duzo zman jest i nie pasuja . dosc długo drążyłem temat ale sobie odpusilem

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Różnica w cenie jest kolosalna, do tego ciężko jest coś dobrego znaleźć stąd moje pytanie. Jeżeli przeróbek jest dużo i ma to pochłonąć dużo czasu to cóż... nie będę kombinował

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Nie kombinuj bo ja sie tak wrąbałem kiedyś, coś z blokiem było nie tak.

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
71
Miasto
poznań
Ja tez odradzam . wiem ze różnica w cenie jest duża, bo ta astra j o której pisałem była moja prywatna . na pierwszy rzut oka wyglądają identycznie. nawet na innym forum gadałem z kolesiem co kopił ten tańszy i próbował zamienić . mówił ze ma juz dosyć tego i ze ciagle cos wychodzi auto podobno chodzilo bardzo ch...wo. Ja stwierdziłem ze nie będę sobie szukał problemów. a pomysl ze to bylo moje prywatne auto. Zrobisz klientowi i bedziesz mial tylko problemy . Bo do kogo on pójdzie jak coś będzie nie tak . Z rzeczy ktore ja wiem ze nie pasuja to tloki i korby , walki tez podobno inne . ale to bylo 4 lata temu może juz ktos cos nowego wymyslil

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Mnie na minę wsadził klient z silnikiem 1.7. Dobrze, że on se sam kupił ale prawie dwa tygodnie było kurwowania po godzinach.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Mnie na minę wsadził klient z silnikiem 1.7. Dobrze, że on se sam kupił ale prawie dwa tygodnie było kurwowania po godzinach.
pewnie w miejsce dtr chcieliście dtj wsadzić??;] Haha, inne koło foniczne i w sumie to wszystko inne;]

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-27
Miasto
Rybnik
Pamiętam że dtr125km miał większy interculer, dodatkowy wentylator, tarcze ham przod szer 308 a 110 konna 264 chyba

Do góry Bottom