• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Silnik nie trzyma obrotów

skakacz

Początkujący
Punktów
0
Mercedes w202 1.8 benzyna 95r.
Gdy samochód postoi trochę np. Przez noc to przy odpaleniu silnik w ogóle nie trzyma obrotów, spada do zera i gaśnie, przy włączonych nawiewach nie ma co liczyć na utrzymanie obrotów. Muszę z 5 minut pogazować i dopiero zaczyna trzymać te obroty, tak samo gaśnie przy hamowaniu podczas cofania.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
pewnie zatkany tłumik - jak zaspawałeś wydech to teraz są za duże opory i dusi silnik

a poważniej: podpinałeś to do kompa? kiedy robiłeś ostatnio serwis? jakiś nowy olej, filtry, świece? czyściłeś kiedyś przepustnicę? przepływomierz jeszcze żyje?

skakacz

Początkujący
Punktów
0
a poważniej: podpinałeś to do kompa? kiedy robiłeś ostatnio serwis? jakiś nowy olej, filtry, świece? czyściłeś kiedyś przepustnicę? przepływomierz jeszcze żyje?
Serwis był dawno temu, nowy olej wymieniany kilka tysięcy kilometrów temu, świece również dawno temu, samochód mam dwa tygodnie i nie mam pojęcia czy przepustnica była czyszczona a przepływomierz działał
A kiedy filtry były wymieniane?
Automatyczne połączenie postów:

Świece.
Filtr paliwa wymieniany kilka dni temu, filtr powietrza kilka miesięcy temu

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Nie trzymał obrotów więc go sprzedali,żeby jeszcze wiadomo jakie to auto jaki silnik ,ile km przejechanych. Po 250 kkm żaden nie trzyma.

skakacz

Początkujący
Punktów
0
Nie trzymał obrotów więc go sprzedali,żeby jeszcze wiadomo jakie to auto jaki silnik ,ile km przejechanych. Po 250 kkm żaden nie trzyma.
Kupiłem go od przyjaciela, jakie auto masz napisane na samej górze, przejechane ma 290kkm ale to stało się nagle w sumie z dnia na dzień dopiero po kupnie, może to wina dziury w rurze wydechowej?

Do góry Bottom