• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skoda roomster termostat

Gemo72

Początkujący
Punktów
0
Temperatura po przejechaniu 15 km 79 stopni na obd bo nie ma wskaźnika czy tak ma być w autodoc termostat pracy 90s w opisie

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1643
a g
Temperatura po przejechaniu 15 km 79 stopni na obd bo nie ma wskaźnika
a jaki silnik? tam ichy było 13 wersji

czy tak ma być w autodoc

nie mam pojęcia co powinno być w autodoc...

termostat pracy 90s w opisie

termostat tania rzecz i warto wymienić po tylu latach. chociaż z drugiej strony jak jechałeś te 15km z ogrzewaniem na maxa to silnik mial prawo sie nie zagrzać przy tej pogodzie (zima)

Gemo72

Początkujący
Punktów
0
a g

a jaki silnik? tam ichy było 13 wersji

nie mam pojęcia co powinno być w autodoc...

termostat tania rzecz i warto wymienić po tylu latach. chociaż z drugiej strony jak jechałeś te 15km z ogrzewaniem na maxa to silnik mial prawo sie nie zagrzać przy tej pogodzie (zima)
Automatyczne połączenie postów:

Nawiew wyłączony na zero i temperatura na 16 bo jak ustawie wyżej to podnosi obroty 1.6 tdi mechanik powiedzał że wszystko jest ok

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
335
Miasto
Rakszawa
Po 15 km to nagrzewał mi się Master 2.5 dCi z zaślepionym EGR-em i przy większych mrozach niż te parę stopni pod kreską, co teraz są. Ale ja jestem mentalny janusz i zwyczajnie pierdzielnąłbym karton na część wlotu na chłodnicę, w żadnym aucie to nie zawiodło i nie zaszkodziło.

Punktów
0
Moim zdaniem 79 stopni to przy mało w huj silnik nie dogrzany tak być nie powinno...po cuduj z termostatami ..
Lepiej niedogrzany, niż przegrzany.

80 stopni jest ok.
Zaraz się okaże, że oleju ma 85 przy temperaturze płynu 79.

Temperatura po przejechaniu 15 km 79 stopni
Jak przejedziesz te 15 km, to wjedź na autostradę zapnij 4 bieg i przejedź kolejne 15 km. Wróć raz jeszcze z nowymi pomiarami na forum.

Gemo72

Początkujący
Punktów
0
Witam co może być uszkodzone jak ustawię temperaturę na panelu na ciepło ustawiając 22 s i nadmuch na szybę obroty wzrastają na 1000 i włancza się tryb awaryjny brak błędu samochód nie chce jechać natomiast jak ustawię na 16 i nawiew na kabinę samochód normalnie przyspiesza ma moc

Do góry Bottom