• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Skrzynia Automatyczna

Stanisław Chmura

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Witam przychodzę z pytaniem mam problem w moim BMW e90 2.0d automat podczas jazdy na wstecznym strasznie szarpie tylko na tym biegu i pytanie miał już ktoś jakies doświadczenie z takim problemem i może powiedzieć co może być przyczyna bo nie wiem czy szykować się na grubszą naprawdę. Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Raczej się szykuj ma naprawę. Ja nie robię skrzyń ale już tyle aut tu było co poszarpywalo, przeciągało a później się dowiadywałem, że to slrzynia

Stanisław Chmura

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczecin
Raczej się szykuj ma naprawę. Ja nie robię skrzyń ale już tyle aut tu było co poszarpywalo, przeciągało a później się dowiadywałem, że to slrzynia
Automatyczne połączenie postów:

Wlaśnie ja wiem ze to skrzynia na 100% tylko pytanie co to skrzynia do wymiany czy jakiś elemet do regeneracji.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Klasyczny automat to jak koparka. H...y olej to koparka dobrze nie działa. Wymień najlepiej całość dynamicznie

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Wywołam zapewne gówno burzę ale czy wymiana dynamiczna w skrzyni automatycznej w aucie klienta której nie znam historii jest dobrym pomysłem? Moim zdaniem nie do końca... Osobiście wolał bym 2 bądź 3 razy wymienić olej statycznie niż od razu walić mu maszynę..

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Przecież klijent pisze że olej prawdopodobne nie wymieniany od nowości, więc jest duża szansa, że po dynamicznej wymianie oleju auto z warsztatu nie wyjedzie o własnych siłach.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1883
Miasto
Koszęcin
Może tak być. Ja teraz przekładam 1.6 HDi. Jak.przytargali auto z zarznietym silnikiem to pytam się a jak często wymieniano olej. A co to jest olej?.
Łapska opadły mi do ziemi

Do góry Bottom