• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Smarowanie klucza pneumatycznego beta 1927P

Konrad mechanik

Początkujący
Punktów
1
Witam dzisiaj przyszedł mi klucz pneumatyczny beta

1927P, mam pytanie jak smarować ten klucz oprócz na olejania powietrza ponieważ posiada on taką dziurkę na przelot w miejscu wlewu oleju i nie wiem w jaki sposób ma on dostać się do środka klucza. w środku tej dziurki jest nacięcie ale nie wiem czy jest ono wystarczające żeby olej się przesiończył do środka, albo wyjmuję się tę przelotkę i dopiero oliwi ? Dajcie znać co myślicie.​

Załączniki

• IMG_8758.jpeg
    IMG_8758.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 13
  • IMG_8759.jpeg
    IMG_8759.jpeg
    1,5 MB · Wyświetleń: 13

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
42
Miasto
SANOK
W starych chińskich kluczach też była śrubka na klucz ampulowy do smarowania oraz dawali w zestawie mini oliwiarkę. Zawsze można przed podpięciem powietrza do pneumatyki wkropić kilka kropel do szybkozłącza.

Konrad mechanik

Początkujący
Punktów
1
W starych chińskich kluczach też była śrubka na klucz ampulowy do smarowania oraz dawali w zestawie mini oliwiarkę. Zawsze można przed podpięciem powietrza do pneumatyki wkropić kilka kropel do szybkozłącza.
Automatyczne połączenie postów:

Można używać stacji przygotowania powietrza czyli osuszacz i naolejacz fajna rzecz tylko wąż już zabrudzony olejem dlatego wolę ręcznie do złącza dodawać.

Do góry Bottom