• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Snap On Solus pro - lub - Bosch Kts 550

zjawa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
A ktory Tester, nie tylko z tych dwoch, ma najbardziej rozszerzony i zaglebiony asortyment ? Moze Gutmann ? Jakie sa najlepsze ? Wiem ze niema tego jednego ktory obsluguje wszystko, poniewaz do tego sa serwisowki, lecz ktory z uniwersalow jest najlepszy wedlug was ?

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
To wszystki zależy jaki masz przerob bo jak przewalasz sporo aut to powinieneś mieć testererow kilka a najlepiej serwisowki ważne aktualizacje w uniwersalu i wsparcie techniczne w i tester legalny bo czasy sa takie a nie inne...

romsped

Gaduła
Punktów
11
Ja mam uniwersalny ST-9000 i resza przystawki. Do azji jeszcze używam starego Carmana, ale ma starą wersję więc rzadziej korzystam, choć Carman też potrafi zaskoczyć w europie np w BMW. Miałem cdif-a 2, ale sprzedałem. Wydaje mi się, że najlepiej jest posiadać jeden tester niezależny, gdzie zdiagnozujesz większość pojazdów, a jeżeli siedzisz troche głębiej w diagnostyce to i tak nie uciekniesz o dodatkowych urządzeń.

zjawa

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bydgoszcz
W tej liscie mozna zobaczyc co nowego jest w Solusie Pro wersji 14.2 i inne ciekawostki.

A tutaj mozecie zobaczyc wyniki roznych Testerow, tez dosc ciekawe informacyjnie.

Załączniki

• SOLUS PRO 14.2_AG_FINAL.pdf
    4,6 MB · Wyświetleń: 5
  • TEST.pdf
    1,6 MB · Wyświetleń: 15

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
No to się chyba kolego trochę zawiedziesz.Ja mam snap on modis czyli taki solus pro z oscyloskopem i jak się jakiś amerykaniec trafi to dobrze jak się wogole połączy.Tester co prawda amerykański ale soft jest na Europę inny a na Amerykę inny.Z tego co wiem to w stanach snap on oferuje auta europejskie jako dodatkowa płatna opcje.Jest dobry pod tym względem ze nie pokazuje głupich błędów i parametry są takie jak powinny być a nie z księżyca.Pokrycie samochodów i dodatkowe funkcje to tutaj znacznie mniej niż launch.W zasadzie to trzymam go tylko ze względu na oscyloskop.Kupiłem go uzywanego i nie był aktualizowany od 4 lat więc przez ten czas może się coś zmieniło. Ja swojego raczej nie zaktualizuje bo to przekroczy wartość sprzętu. Nie wiem jak się ma sprawa w Polsce ale w uk za każdą pominiętą aktualizacje trzeba zapłacić kosmiczna kwotę.
W tej chwili potrzebuje jakiegoś dobrego testera do Europy ze świeżym oprogramowaniem żebym mógł go już na bieżąco aktualizować i tutaj bardzo bym prosił żeby ktoś udzielił jakichś informacji na temat texa nano diag IDC4 plus i gutmann mega macs 42se

Do góry Bottom