• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Spadek mocy i obrotów ( po szczytaniu błędów)

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Pascal? Ta,ta,ta na pewno... Rozerwało by przewody, a przecież to benzyniak, o czym my w ogóle mówimy? Przecież to nie diesel...

Bajzel

Gaduła
Punktów
15
z22yh to silnik z bezpośrednim wtryskiem, 5000kpa=50 bar więc nie tak dużo jak na bezpośredni wtrysk benzynowy

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Witam
Nie chce zakladac nowego tematu a problem wydaje mi sie byc taki sam tylko nie jestem pewien ponieważ...
Auto nie traci mocy tylko zaczyna przerywac czasem przy 3k rpm a czasami przy 5 dopiero na chwile, odpuszcze gaz i wraca wszystko do normy.
Nie wiem w co uderzyc, czy wymienic pompe cisnienia czy regulator cisnienia a nie chce klienta naciagac w koszta bo sam regulator juz jest dosc drogi przy czym wymienilem sondy itd bo byly umarte.
Wrzucam wykres z przebiegu jazdy testowej. Wydaje mi sie, ze gdyby byla umarta pompa cisnienia to auto wogole by nie jechalo a tu tylko czasowo urywa cisnienie jak by regulator zle dawkowal ale moge sie mylic bo 1 raz mam do czynienia z ta usterka w tym silniku.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Jakiego sterowania ?
Odpiąłem kostkę od regulatora i jeździ sie tak samo.
Aha Zapomniałem dodać ze objaw jest tylko na rozgrzanym silniku.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Rozumiem że mówimy o benzyniaku? bo a ni me a ni be jaki motor? domyśliłem się po obrotach... dezel raczej 5k nie osiągnie....

proponuję i w jednym i drugim przypadku odpiąć przepływkę...:)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Podpinam sie. To samo w pugu 407. Po 2 dniach stwierdziłem error ecu

Piotrl_lp

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
U mnie czujnik temp. wymieniony razem z termostatem który się nie domykał. Ale po wymianie bez różnicy.

Do góry Bottom