• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Spadek obrotow

jakub123

Początkujący
Punktów
0
Witam,
Posiadam opla zafire 2.0cdti 165koni 2012r.
Z samochodem mam od poczatku problem falowania obrotow, przy zimnym silniku szczegulnie a czasami w korkach, wskazowka obrotow potrafi zejsc do dolu jak by samochod mial zgasnac i momentalnie idzie do gory.
W serwisie od poczatku twierdza ze trzeba nowy soft wgrac ale nie istnieje bo to nowy model i ma sie cos w 2014 ukazac,chcialem zeby mi dawke paliwa ustawili bo mysle ze wlasnie jest czasami poprostu zle dawkowane paliwo,stwierdzili ze nawet jesli to zrobia to bedzie dobrze przez chwile i puzniej powroci to samo.
Pytanie do was forumowicze,jak mam sie uporac z serwisem a zeby mi to naprawili,mam sie wrescie wkur...... i powiedziec ze zostawiam im samochod do czasu jego naprawy?
Czy cos szkodzi silnikowi jesli dochodzi do w/w spadku obrotow ?
Ten spadek obrotow prawie doprowadza do wylaczenia silnika ,slychac stuk zaworow i do gory,na zimnym silniku przez 2 do 3 min.faluja obroty przy odpaleniu,puzniej jest ok tylko ten spadek obrotow.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam.

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
Jaki przebieg? szarpie? Wtryski? Najlepiej to zostawic samochod w serwisie - gwarancja jest? jest... W jakiej miejscowosci znajduje sie ten serwis?

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Powiedz im żeby sobie soft wgrali ...:D
Co za patałachy ... nowe auto i pewnie są zieloni ...
jest gwarancja to wstawiasz i masz ich w d...e , oczywiście na inny serwis opla

norbi666994

SuperMechanior
Punktów
34
Nie jedź do tego serwisu, dokładnie. Obstawiam że to szpot :D. Może nieszczelność w dolocie? Zresztą to wszystkim zajmie sie serwis.

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
do sprawdzenia wtryski, egr ale co to da jak masz gwarancje i żeby jej nie stracić musisz jechać do serwisu opla, a raczej cię nie posłuchają co chcesz żeby ci sprawdzili. Tak jak koledzy piszą za nowe auto aby ktoś pomógł, a po drugie lepiej poszukać dobrego serwisu opla i zaprowadzić mimo tego że wiekszość ludzi pracujących w serwisie to tak zwane wymieniacze to mają pomoc centrali z nietypowymi bolączkami wieku młodego auta :) także powinni dać rade

jakub123

Początkujący
Punktów
0
Witam,
Samochod ma 33tys.przebiegu.Kupilem go u Kozlowskiego w Szczecinie no i tam teg samochod serwisuje,no niestety stwierdzili e nic nie poradza bo nowy model,jestem zdesperowany bo auto nowe a takie problemy ktorych nie da rady naprawic........Bylem w innym serwisie ale we Francji,powiedzieli mi to samo ze czekaja na nowy soft i naprawde nie jestem sam .

Auto-Port

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
361
Wpisz sobie w google chiptuning goodchope z miejscowosci dobra nadzieja, koles na cala polske bawi sie softami podnoszac moc usprawniajac dpf-y, rozwiazuje tez problem rozruchu itp. Ogolnie bardzo madry facet w tworzeniu map, porozmawiaj z nim moze pomoze cos i poprawi twoj soft o ile juz nie poprawil, obsluguje tez serwisy z tego co mi mowiono. Goodhope dzialq w calej polsce ale caly zalozyciel tego i glowny mozg :) ma siedzibe w dobrej nadzieji w wielkopolsce.

jakub123

Początkujący
Punktów
0
Zapytac zawsze moge ale niestety tylko do serwisu musze jechac w celu naprawy(wiesz jak to jest z gwarancja)
Zostawie im w srode auto i tyle.
Dziekuje za pomoc.

jakub123

Początkujący
Punktów
0
Witam,
Bylem wczoraj w serwisie u Kozlowskiego,powiedzieli mi ze nowy soft bedzie niebawem bo w kwietniu.Zdenerwowany,zadzwonilem do serwisu do Gorzowa Wielk.Potwierdzili mi ze beda zwolywac klientow w polowie kwietnia.Wpadlem w paranoje z nerwow i pomyslalem ze serwisy sie zmowily wiec zadzwonilem do serwisu opel Poznan i niestety uslyszalem ta sama odpowiedz.
Wydaje mi sie ze jest to prawda,ze poprostu sterownik ukladu wtryskowego,bledne dane wysyla,mam tylko nadzieje ze silnik nie dozna przez to innych awarii,slyszalem ze przez nieprawidlowe wtrysk paliwa,prowadzi do sporych problemow.
Pozdrawiam

Do góry Bottom