Moze miał ktos podobny do mojego przypadek ze sprzegłem w Zafirze B , problem występuje na zimnym silniku zwłaszcza rano po nocy po odpaleniu auta nie wchodzą biegi wogóle zwłasza te niższe , 4 i 5 wejda ale z trudem . Więc robie tak że gaszę silnik wkładam 1 na zgaszonym potem odpalam i ruszam i potem juz 2 włoże z trudem bo sprzęgło jest bardzo niskie ale jakos jade potem po przejechaniu jakiegos dystansu to sprzęgło robi sie normalne i nie ma prawie kłopotów ze zmiana biegów. Tak wyglada jakby to sprzęgło działało bardzo słabo na zimnym silniku a potem jak sie wszystko nagrzeje to jest coraz lepsze. Tylko sie zastanawiam co ma temperatura ze sprzęgłem wspólnego? na sprzęgle przejechałem ze 30 tys (sprzegło Luca) pompka sprzegła formy Valeo tez była niedawno wymieniana i już takie niespodzianki.
dzis rano wchodze do ayta i nie włoże zadnego biegu, zoatawiłe na wolnych obrotach na około 10 min zeby sie nagrzał, wchodze i biegi sa
Bardzo byłbym wdzięczny gdyby ktos mógł cos podpowiedzieć o co tu chodzi lub moze ktos miał podobne objawy i dał sobie z tym rade
Pozdrawiam wszystkich
dzis rano wchodze do ayta i nie włoże zadnego biegu, zoatawiłe na wolnych obrotach na około 10 min zeby sie nagrzał, wchodze i biegi sa
Bardzo byłbym wdzięczny gdyby ktos mógł cos podpowiedzieć o co tu chodzi lub moze ktos miał podobne objawy i dał sobie z tym rade
Pozdrawiam wszystkich