• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sposób na natrętne kuny/łasice ??

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
odłącz akumulator albo załóż odłącznik zasilania i auto podłącz do pastucha, tylko nie zapomnij odłączyć jak będziesz wsiadał...:D:D:D
nawet krowa i koń go nie ruszą...
w najgorszym przypadku zamknij auto do kontenera towarowego...i też podłącz do pastucha...

maUryc

SuperMechanior
Punktów
109
Kiedyś czytałem, że najlepszy na kuny i inne takie jest mocz tygrysa. Towar ciężki do zdobycia.;)

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
dzisiaj trochę łyknąłem więc mój też się nada, mogę nalać do butelki i wysłać...:D

za duże koszta.To już taniej będzie pobudować garaże :rolleyes:

Edit: ok .... bo temat zaczyna się przeradzać w humorystykę a nie o to chodzi.

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
... to wracamy do tematu: na co lub czym zwabić kunę ?

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
Swoją drogą to
Klina klinem ..... :p
to sobie możemy bo mamy do siebie "rzut beretem" :happy: ale czy to kuny odstraszy :D

ot i coś znalazłem.Znalezione na stronie fremo.pl i ja chyba popełniałem ten błąd:
cyt. UWAGA! Pułapki ani przynęty nie dotykamy gołymi rękami. Pułapkę należy obsługiwać i zastawiać w rękawicach by zostawić jak najmniej zapachu człowieka, którego kuny się boją i wyczuwają go przez długi czas.

I tu jest chyba "pies" pogrzebany :D :)

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Swoją drogą to to sobie możemy bo mamy do siebie "rzut beretem" :happy: ale czy to kuny odstraszy :D

ot i coś znalazłem.Znalezione na stronie fremo.pl i ja chyba popełniałem ten błąd:
cyt. UWAGA! Pułapki ani przynęty nie dotykamy gołymi rękami. Pułapkę należy obsługiwać i zastawiać w rękawicach by zostawić jak najmniej zapachu człowieka, którego kuny się boją i wyczuwają go przez długi czas.

I tu jest chyba "pies" pogrzebany :D :)
Skoro się boją zapachu człowieka to nasikaj do komory silnika :D

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Kiedyś czytałem, że najlepszy na kuny i inne takie jest mocz tygrysa.
A skad taka nasza polska kuna wie co to tygrys??

Pułapki ani przynęty nie dotykamy gołymi rękami. Pułapkę należy obsługiwać i zastawiać w rękawicach by zostawić jak najmniej zapachu człowieka, którego kuny się boją i wyczuwają go przez długi czas.
Ja tego nie rozumiem, jak się boją zapachu człowieka to po co rękawiczki?? Logiki tu nie ma bo skoro się boją to spieprzają tak? A jak nie wyczują to nie spieprzą. Nie kunam.

Kloit777

SuperMechanior
Punktów
73
Miasto
WLKP.
No właśnie Misiek i dlatego postanowiłem je wyłapać bo odstraszyć się ich nie da.Chyb,że na krótką metę moczem od kolegi Szumek72 :D.

Do góry Bottom