• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Spryskiwacze s-max

croc

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Łódź
Witam. Autko to ford s-max 2008 2.0 tdci i problem polega na tym że nie działają spryskiwacze przedniej szyby tylnej też ale to pomijam. Naciskam spryskiwacz i dziala tylko sprysk lewego leflektora, do spryskiwaczy na masce dochodzą przewody chyba to czujnik deszczowy zabardzo to nie wiem bo dopiero kupilem auto. Bezpieczniki sprawdzilem wszystko niby oki. Nie wiem czy tam są osobne pompki czy gdzieś coś zamarzło. Morze to jakiś problem elektro.

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
pompka do lamp nie jest pompka do spryskiwaczy moze pozamarzalo lub sie uwalila wyjmij ja i sprubuj na krotko

croc

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Łódź
Aha oki to sprawdzę. Właśnie się zastanawiałem czy to jest jedna pompka czy osobne

mechanik.k

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1753
Miasto
London
mechanic-diagnostics-pl-london.mycylex.co.uk

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
jak pow na zdjeciu jedna do spryskiwaczy przod tyl i osobna na lampy

croc

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Łódź
No dzieki za pomoc. Auto dopiero kupiłem i pewno miał letni płyn zalany bo wszytko zamarzlo.

Punktów
0
Miasto
Police
Siemka. Podepnę się pod temat. Ford s-max 2007 1,8 dci.
U mnie na początku chodziły lub nie wycieraczki szybkie i średnie. Nieraz uruchamiały się po po regulacji ich częstotliwości. Wolne były sprawne cały czas. . Spryskiwacz ciągle działał . A obecnie żadne nie działają . Jedynie po włączeniu spryskiwacza uruchamiają się jednorazowo spryskiwacze i tak trzeba za każdym razem maskara.
Jak to naprawić.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom