• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stacja klimatyzacji

car_serwis

Początkujący
Punktów
0
Witam. Szukam stacji obsługi klimatyzacji. Na początku chciał bym kupić stacje do około 6 tyś zł.
Wiem że to trochę mało, ale szukam również używanych stacji. Stacja potrzebuje do samochodów osobowych.
Czy może ktoś powiedzieć coś na temat stacji viaken x520, AC500 BLUE, ELPRO FREDDO ? Czy są coś warte?
Interesuje mnie stacje używane oczywiście żeby był dostęp do części zmiennych oraz serwisu no i oczywiście jak najmniej awaryjne.
Panowie co polecacie?
Z góry dzięki za odpowiedzi

obser

SuperMechanior
Punktów
68
Miasto
Inowrocław
Popieram w całej rozciągłości, 8 lat pracy, zero usterek. Tylko corocznie dokładnie serwisowana.

Tomosz

Gaduła
Punktów
14
Miasto
Szczecin
U mnie sąsiad nabija viakenem. Raz mu się coś zepsuło w sezonie ale ponoć szybko naprawił. Jest gwarancją 2 lata. Ja osobiście polecam ac960 od Werthera;)

M.K.

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
www.autoserwisklimowicz.pl
A podepnę się do tematu jeśli można. Texa 760R czy Bosch ACS 663-RI?? Opinii na temat Texy znalazłem dużo pozytywnych, ale na temat Boscha nie bardzo mogę coś w necie znaleźć konkretnego. W Boschu zauważyłem, że ma wydajniejszą pompę próżniową i chyba zbiorniczki przykręcane a nie hermetyczne (nie wiem, które rozwiązanie lepsze) no i wygląd Boscha jest bardzo ciekawy (chociaż to kwestia gustu).

Daniel Wójtowicz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Katowice
www.cartec-polska.pl
Ja polecam BLIZZARD QTECH IV od SUN ze Snap-On'u.
Naprawdę bardzo wydajna i dobra klima, do serwisu jeszcze ani razu nie trafiła żadna sztuka.

Jeśli miałbyś jakieś pytania co do specyfikacji lub ceny to napisz do mnie.

Manitoba1

SuperMechanior
Punktów
56
Miasto
Psary
www.automototechnika.com
To żaden SNAP ON tylko ecotechnics i rówież się psują
Nie mówię że mają jakąś przypadłość, ale wszystko może się zdarzyć.

Załączniki

• IMG_6628001.jpg
    IMG_6628001.jpg
    114,1 KB · Wyświetleń: 35

Daniel Wójtowicz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Katowice
www.cartec-polska.pl
Pokazałeś na zdjęciu inny model. Każdy sprzęt może coś trafić. Czasem przez złe użytkowanie lub złe warunki pracy, rzadko powodem są inne problemy. Dlatego nie polecam zakupu sprzętu do ktorego nie ma serwisu lub zbyt długo się na niego czeka. Snap-On jest dystrybutorem marki SUN.

M.K.

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Białystok
www.autoserwisklimowicz.pl
Pokazałeś na zdjęciu inny model. Każdy sprzęt może coś trafić. Czasem przez złe użytkowanie lub złe warunki pracy, rzadko powodem są inne problemy. Dlatego nie polecam zakupu sprzętu do ktorego nie ma serwisu lub zbyt długo się na niego czeka. Snap-On jest dystrybutorem marki SUN.

Opcja ciekawa, nie brałem pod uwagę tej maszyny (SUNa znam raczej z produkcji testera diagnostycznego niż maszyny do klimatyzacji). A czy SUN ma serwis w Białymstoku czy w razie problemów trzeba ściągać serwisanta z innego miasta??

Daniel Wójtowicz

SuperMechanior
Punktów
3
Miasto
Katowice
www.cartec-polska.pl
Opcja ciekawa, nie brałem pod uwagę tej maszyny (SUNa znam raczej z produkcji testera diagnostycznego niż maszyny do klimatyzacji). A czy SUN ma serwis w Białymstoku czy w razie problemów trzeba ściągać serwisanta z innego miasta??

Cześć, Serwisujemy urządzenia koncernu Snap-On, w tym markę SUN. Serwis w razie awarii reaguje do 48h, zależne od sytuacji. Skontaktuj się ze mną, dam znać co jest dostępne oraz podeślę katalog.

Do góry Bottom