• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stare motocykle

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
M72 piekny dzwiek silnika. Kaska to nastepca emki

A pamietasz jawke 50 z dlugim zbiornikiem. Cylinder lezacy i prosta kierownica?

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Za gówniarza mialem rometa z silnikiem jawy 50. Zamykał licznik:)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
No synowi ,,indiańca,, nie kupisz...? :woot: to ty żyła jesteś...:p:D

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ja mam sam marzenie zbudowac od podstaw nie motor tylko auto. Przerobilem dwa auta z benzolu na diesla. Ale to błąd. Trzeba isc w japońska technologie. Supra lub skyline. Ceny zajebane. Ewentualnie subaru ale to nie to. Z europy nie ma nic takiego do takich spraw. Ewentualnie big blocki USA . Stare fordy przed 91 rok. Silniki nie do zajechania. Dziewczyna odemnie kupila abs ze starego skorpiona do repliki cobry. Ku..wa ozenil bym sie z taka

Blazey

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Wrocław
Wydaje mi się, że junak na pierwszy motocykl do remontu jest za trudny. Silnik wymaga dużej wiedzy i wprowadzenia wielu poprawek, by działał jako tako. To samo rosje. Bez wiedzy i poprawiania fabryki, nie doprowadzi się tego do stanu używalności. Na pierwsze kroki może faktycznie jakaś wsk, jawa, iż lub prosty japończyk. Jak się chłopakowi spodoba i zrobi dobrą robotę, to żadne pieniądze nie będą warte zdobytego samodzielnie doświadczenia. I głupotą jest mówić, że remont wsk się nie zwróci. A jak nie, to przynajmniej straty nie będą wielkie...

Co do budowy własnego samochodu, to można pomarzyć. Tak dowalili prawnie, że jest to w zasadzie niemożliwe. Nawet legalna wymiana silnika może być wielkim problemem. Nie mam pojęcia, jak w tej chwili zarejestrować np kit cara, bo to droga przez mękę i straszne koszty.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Jak masz rachunek na silnik to nie ma problemu. Wymienialem juz silniki. Junak jest bardzo prosty. Tylko trzeba sumiennosci. I dobrego tokarza oczywiscie.

Blazey

SuperMechanior
Punktów
13
Miasto
Wrocław
Oj, żebyś się nie zdziwił... Zdaje się, że coś pokombinowali z silnikami i montowany silnik musi spełniać normy czystości spalin z dnia wymiany, a nie produkcji. Czy jakoś tak. Musiałbym poszukać, ale coś jest teraz nie halo.
Wymagają rachunku na silnik? Przecież to w tej chwili zwykła część zamienna nie odnotowywana w dowodzie.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
To twoj?

Piekny motocykl. Zaplon oryginal czy z deta? Jak zrobiles pradnice zeby jej olej nie zalewal?

Ostatnia edycja:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Problem jest z biegami cieżko wybić z jedynki ale teraz nie mam na to czasu mam jeszcze wsk125 rometa 205 miałem motorynkę lecz sprzedałem teraz żal, wójek po ojcu miał iża49isokoła sprzedał 18lat temu to były maszyny

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ale iz 49 byl dwusow. Tyle ze ladne siedzenia sercowe. W junkersie byly dwa rodzaje zmieniacza ktorys byl lepszy. Teraz nie pamietam. A moze tarczki masz wyjechane i dlatego haczy ci jedynkę

Sokol to jest skarb. Marzylem o nim.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Sokół tak cena obecnie bije na głowe . Dokładnie przy iżu siedzenia sercowe siwe drążek zmiany biegów przy zbiorniku wrzuce za tydzień shl175 kumpla, też pracy włożył .

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ta na wachaczu z przodu?

Palisz junkersa z odpreznika? Mojemu kumplowi bez odpreznika noge zlamal haha. Odbil mu w druga strone

Ostatnia edycja:

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Ja zaczynałem od SHL m11. Wszystko do dokupienia. Fajny do dłubania

Do góry Bottom