• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sterownik silnika Suzuki grand Vitara 16C3 czym odczytać flesch

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Witam...czym jakim programatorem czytacie taki sterownik po Bench lub....po obd lubi uwalić stera i immobiliser. Trzeba wcześniej mieć kody wtrysków. Ale mnie interesuje coś aby pominąć te problemy.

michal_michal

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
144
Po obd zawsze rozjeżdża się synchro. Galleto ma wbudowaną opcję synchro immo

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Markson a ty masz cos co czyta po bench ten ecu ? Jak michal napisal ... galetto stawia po zjebxxnym programowaniu

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Właśnie nie mam coś co co na pewno czyta tylko czyta przez obd ale ani nie próbuję bo wiem co się stanie. Ale rzeczywiście lukki już kiedyś stawiałem suzuki Galetto w funkcji Tools i odpaliło ale ja nie wiedziałem co kto robił a może dlatego :). Czyli mogę sobie poradzić po tym problemie ale w grę wchodzą jeszcze kody wtrysków ich też wywala. A mam TagFlasch ten ostatni więc dużo robi ale w Bench próbowałem go czytać jako Motorolla MPC555 i nie rusza choć tagflasch klika i tak w koło . Mam też AMB BST I PCMFLASCH .

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
A ty Michał czym to czytasz oczywiście po bench aby nie komplikować sobie roboty ?
Lukki a ty masz coś co to robi ?
Automatyczne połączenie postów:

robie je kessem V3 w bnech
Kess też mam ale V2 a na V3 mnie nie stać :)

Ostatnia edycja:

Markson43

SuperMechanior
Punktów
171
Miasto
Rzeszów
Panowie EDC 16C3 odczytane pospolitym Kess ale na stole bo sterownik bardzo prosty do demontażu i bezpieczniej jest . I bardzo ważna sprawa przed identyfikacją nawet przed identyfikacją koniecznie zrobić odczyt kodów wtrysków czyli znany nam Tools . W razie wywalenia kodów mamy powrót do recovery injektor a jest to bardzo możliwe że nie odpalimy.

Do góry Bottom