• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Stosowanie opasek zaciskowych

• Thread starter BMWfan
  • Rozpoczęty
B

BMWfan

Witam. Jakie rodzaje opasek zaciskowych stosujecie ? Dotychczas stosowalem śrubowe , ale doszły mnie słuchy, że potrafią się luzować.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
A do czego te opaski ? wydech, przewody uk. chlodzenia ? Ja stosuje slimakowe, watpie, zeby byly w stanie sie rozkrecic. Czesto spotykam sie jednak z sytuacja kiedy gaziarz tak dokreci, ze przetnie przewod.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Opaski się nie luzują tylko węże siadają.

nowymotor

Nowy
Punktów
0
Zależy od tego w jakim miejscu stosować dane opaski. Ja stosuję opaski silnikowe i bardzo sobie je cenię, sprawują się bez zarzutów

B

BMWfan

Chodzi mi głównie o układ chłodzenia. Nieraz slimakowa jest tak docisnieta ze tworzy sie spory rowek w gumie. Dlatego myslalem o przejsciu na te zapinane

Ostatnio edytowane przez moderatora:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Co masz na myśli ? Mówiąc zapinane

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
takie się stosuje do osłon przegubów, nigdzie indziej się z nimi nie spotkałem, te skręcane można jeszcze dociągnąć

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
ja takie stosuje czasami przy montażu wody do reduktora nie było problemu kupiłem zaciskarkę i na razie się sprawdza

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
też mam zaciskarkę do nich ale nie daje rady jedynie z grubymi opaskami takimi jak w VW T5

Do góry Bottom