Diagbox10
-*-*-
Nie szanujesz pijaków? ja wczoraj po pijanemu lutowalem rury w pewnym urzdzeniu ratujac szpital przed zatrzymaniem
To tak teoretyzując : era pary trwała ~coś koło 70 lat...to niech era elektryków trwa 1/2 tego, czyli ~30 lat...to my już nie dożyjemy przejścia na wodór...te elektryki upadna szybciej niz maszyny parowe
Oczywiście masz rację...ale tylko dlatego, że nie potrafimy jeszcze skutecznie recyklingować materiałów wykorzystanych do budowy takich pojazdów...lub ich recykling jest kosztowny...Poczytaj jak szkodliwe dla srodowiska jest wytworzenie auta elektrycznego i uzytkowanie.
Posiadasz z tego co opisujesz bardzo poszukiwaną na rynku - nie koniecznie w branży warsztatowo-motoryzacyjnej - cechę...a jest nią kreatywność...Ja w Warsztacie /serwisie (nie wiem jak to nazwać bo tam głównie wymieniacze) Pracuje około roku, wcześniej tak naprawdę motoryzacja, mechanika to było moje hobby i uczyłem sie tego sam, głównie podstawy jak czegoś nie wiem to szukam po książkach i internetach, mimo wszystko nigdy nie wiązałem przyszłości z zawodem mechanika, a jak poszedłem na warsztat to okazało się że jako jedyny tam jestem ślusarzem, spawaczem i elektrykiem w jednym, od dziecka na gospodarstwie zajmowałem się wszystkim o trochę to się nauczyłem, i sam siebie nie doceniałem póki nie zacząłem zauważać że to co potrafię jest cenne i warte sporo kasy. Mam nadzieję, że znajdziecie takich pracowników (może nie jak ja, pijaka i złodzieja), którym z przyjemnością będzie zapłacić za wykonaną solidna pracę.
Wodór nie jest przyszłością tylko teraźniejszością MPK Poznań już teraz poszło po rozum do głowy:Też tak myślę. Wg mnie przyszłością jest wodór
A wytworzenie benzyny to nie?Wytworzenie baterii to potężne zużycie energii.
Poznań !!! stolicą Polski!!!Wodór nie jest przyszłością tylko teraźniejszością MPK Poznań już teraz poszło po rozum do głowy:
MPK Poznań zawnioskowało o zakup 84 autobusów wodorowych
W ramach naboru prowadzonego przez Narodowy Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej MPK Poznań przesłało wniosek o dofinansowanie zakupu 84 autobusów wodorowych, w ty, 46 przegubowych. Natomiast w niedzielę, 31 stycznia, przedstawiciele MPK oraz Miasta Poznań mieli okazję sprawdzić...www.transport-publiczny.pl
Zawiedli się na elektrykach podejrzewam że kupując je nie spodziewali się że w PL wrócą siarczyste zimy, zresztą już przed zimą częsty był widok elektryków na dyszlu, ja z nimi nie miałem do czynienia ale jeśli są podobnej jakości jak solarisy hybrydowe to klękajcie narodyPoznań !!! stolicą Polski!!!