• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sugestie dotyczące forum

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Na samą naukę rekrutacji wydałem dopiero co 7,5 tys zł. Ja trochę inaczej podchodzę do prowadzenia warsztatu jak inni. Pakuję kasę w szkolenia i inwestycje. Sam doradca finansowy bierze ode mnie 250 netto za godzinę. Czy to się opłaci? Czas pokaże :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3069
Myślę, że ci się opłaci...:) Tylko, że ciężka i długa droga przed tobą, aby skompletować odpowiednią ekipę...bo wielkimi krokami zbliża się obsługa aut hybrydowych i elektrycznych...a byle paproki nie będą tego robić...póki jeszcze są spalinowe to coś tam dłubią (z różnym skutkiem)...:) Tak, że powodzenia...:)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3069
te elektryki upadna szybciej niz maszyny parowe
To tak teoretyzując : era pary trwała ~coś koło 70 lat...to niech era elektryków trwa 1/2 tego, czyli ~30 lat...to my już nie dożyjemy przejścia na wodór...:)
A co do wodoru - to jak najbardziej będzie on paliwem przyszłości...ale na razie jest mnóstwo przeszkód aby stał się on tak pospolitym paliwem...choćby takie jak:
koszt wytworzenia
problematyczne przechowywanie
problematyczne tankowanie
stworzenie całkiem nowych maszyn przystosowanych do napędu tego typu paliwem (nie mylić z popularnymi instalacjami z allegro, pseudo wodorowymi:))
cena takich instalacji
itp.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1210
Miasto
trasa lublin siedlce
Poczytaj jak szkodliwe dla srodowiska jest wytworzenie auta elektrycznego i uzytkowanie. Swoja droga to wciskaja nam taki sam kibel jak dziura ozonowa czy ocieplenie klimatu

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
276
Ja w Warsztacie /serwisie (nie wiem jak to nazwać bo tam głównie wymieniacze) Pracuje około roku, wcześniej tak naprawdę motoryzacja, mechanika to było moje hobby i uczyłem sie tego sam, głównie podstawy jak czegoś nie wiem to szukam po książkach i internetach, mimo wszystko nigdy nie wiązałem przyszłości z zawodem mechanika, a jak poszedłem na warsztat to okazało się że jako jedyny tam jestem ślusarzem, spawaczem i elektrykiem w jednym, od dziecka na gospodarstwie zajmowałem się wszystkim o trochę to się nauczyłem, i sam siebie nie doceniałem póki nie zacząłem zauważać że to co potrafię jest cenne i warte sporo kasy. Mam nadzieję, że znajdziecie takich pracowników (może nie jak ja, pijaka i złodzieja), którym z przyjemnością będzie zapłacić za wykonaną solidna pracę.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3069
Poczytaj jak szkodliwe dla srodowiska jest wytworzenie auta elektrycznego i uzytkowanie.
Oczywiście masz rację...ale tylko dlatego, że nie potrafimy jeszcze skutecznie recyklingować materiałów wykorzystanych do budowy takich pojazdów...lub ich recykling jest kosztowny...
Tak samo jest obecnie np. z tworzywami sztucznymi...jest to najtańszy surowiec wykorzystywany do wytworzenia zasadniczo każdego przedmiotu nas otaczającego...tylko nie ma jeszcze metody jak go powtórnie wykorzystać ( a tak z ciekawostek, to do pakowania żywności nie wolno używać opakowań z tworzyw sztucznych pochodzących z przetworzenia, muszą być zawsze nowe- to nie trudno sobie wyobrazić ile produkujemy codziennie odpadków z tworzyw sztucznych:))

ps. Diagu, muszę cię wyprowadzić z błędu - spalenie starej folii i butelek w piecu, tudzież opon - to nie jest recykling:p:)

ps. recykling to jest co najmniej przetworzenie choćby tworzywa na następną rzecz nadal przydatną do użytku...natomiast najlepiej jak by się dało zamienić ją z powrotem w surowiec...a więc jeżeli tworzywa są wytwarzane z ropy naftowej, to ideałem było by je po wysłużeniu zamienić z powrotem w ropę...:)
Automatyczne połączenie postów:

Ja w Warsztacie /serwisie (nie wiem jak to nazwać bo tam głównie wymieniacze) Pracuje około roku, wcześniej tak naprawdę motoryzacja, mechanika to było moje hobby i uczyłem sie tego sam, głównie podstawy jak czegoś nie wiem to szukam po książkach i internetach, mimo wszystko nigdy nie wiązałem przyszłości z zawodem mechanika, a jak poszedłem na warsztat to okazało się że jako jedyny tam jestem ślusarzem, spawaczem i elektrykiem w jednym, od dziecka na gospodarstwie zajmowałem się wszystkim o trochę to się nauczyłem, i sam siebie nie doceniałem póki nie zacząłem zauważać że to co potrafię jest cenne i warte sporo kasy. Mam nadzieję, że znajdziecie takich pracowników (może nie jak ja, pijaka i złodzieja), którym z przyjemnością będzie zapłacić za wykonaną solidna pracę.
Posiadasz z tego co opisujesz bardzo poszukiwaną na rynku - nie koniecznie w branży warsztatowo-motoryzacyjnej - cechę...a jest nią kreatywność...:)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Też tak myślę. Wg mnie przyszłością jest wodór
Wodór nie jest przyszłością tylko teraźniejszością :) MPK Poznań już teraz poszło po rozum do głowy:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1057
Miasto
...Seksu i biznesu...
Wodór nie jest przyszłością tylko teraźniejszością :) MPK Poznań już teraz poszło po rozum do głowy:
Poznań !!! stolicą Polski!!!

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3253
Miasto
PZ
Poznań !!! stolicą Polski!!!
Zawiedli się na elektrykach :) podejrzewam że kupując je nie spodziewali się że w PL wrócą siarczyste zimy, zresztą już przed zimą częsty był widok elektryków na dyszlu, ja z nimi nie miałem do czynienia ale jeśli są podobnej jakości jak solarisy hybrydowe to klękajcie narody :facepalm::eek:

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Hmm... No i moje ogłoszenie o pracę się nie pojawiło :( Najwidoczniej nie jestem godzien. Ale żeby tak nawet nie napisać ile mam zapłacić, albo żebym ogólnie spier... to wstyd!

***** ***!

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
115
Miasto
Wołomin
Nie wiem czy pisze w dobrym temacie ale mam pytanie . Co muszę zaznaczyć żeby każde powiadomienie z forum nie waliło mi na pocztę e-mail? Myslalem ze jest to w ustawieniach uzytkownika ale cos nie dziala.
Automatyczne połączenie postów:

Screenshot_20210318-073531_Chrome.jpg chyba mam wszystko odznaczone?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
248
Miasto
Xxx
Dostajesz tylko z tematów w których pisales i tych które sam założyłeś?

Do góry Bottom