• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sugestie dotyczące forum

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
forum jest jakie jest i się kręci ;) są tu różni ludzie, jedni kumaci, inni mniej rozgarnięci, samo życie

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Masz racje , czasem są mechanikami a czasem użytkownikami . Dlaczego maja nie pisać

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
czasem krawiec sie trafi a czasem piekarz i piszą ;)
na przykład
hej mam pytanie coś mi terkota jak to naprawić :D

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
czasem krawiec sie trafi a czasem piekarz i piszą ;)
na przykład
hej mam pytanie coś mi terkota jak to naprawić :D
Witam.
Ale już na przykład cukiernik, to jest bardziej pokrewny zawód, ponieważ tam były wałki i tu są wałki.:)
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Powiem Ci, że już kilku klientów mi powiedziało, że wolą przyjeżdżać naprawiać samochód do cukiernika, którego pasją jest mechanika samochodowa, niż by mieli naprawiać samochód u mechanika, którego pasją byłoby cukiernictwo :)

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Do każdej pracy trzeba mieć pasje i mnie zawsze interesowała elektronika/informatyka jako rebus i sprawdzenie siebie czy potrafię . A wiem że nadal wiele nie wiem i ciągle zdaje sobie sprawę ze czasem muszę się nagłowić co źle działa i to jest ciekawe . Gdyby jeszcze klientów nie było ..:D w sensie upierdliwców . Najchętniej bym budował samochody teraz elektryczne ..

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Powiem Ci, że już kilku klientów mi powiedziało, że wolą przyjeżdżać naprawiać samochód do cukiernika, którego pasją jest mechanika samochodowa, niż by mieli naprawiać samochód u mechanika, którego pasją byłoby cukiernictwo :)
Albo gorzelnictwo ;)

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Ja rozumiem że fajnie rozmawia się z kimś kto ma jakikolwiek zasób wiedzy technicznej. Najlepiej pewnie byłoby żeby przed rejestracją jakiegoś użytkownika przyjeżdżała do niego komisja i sprawdzała czy jego warsztat kwalifikuje go do zarejestrowania na forum. ;)
Ale panowie, dwie kwestie:
- Forum na pewno w jakieś części jest utrzymywane z reklam. Misiek wie najlepiej, ale osobiście to podejrzewam że albo wychodzi na zero albo wręcz i tak, jeszcze dokłada do tego interesu. Jeśli spojrzycie po tematach to dojdziecie do wniosku że takich najbardziej udzielających użytkowników się to jest może trzydziestu. Jeśli zostaną wprowadzone jakieś restrykcje przy rejestracji, to stworzy się kółko wzajemnej adoracji i tyle, a co za tym idzie reklamodawcy też odpłyną bo co można reklamować ciągle tym samym osobom.
- Druga sprawa, cóż patrząc na coraz bardziej pogarszający się stan inteligencji naszego społeczeństwa, karmionego w telewizji durnymi serialami typu "Zdrady", "W-11" lub inne jakieś tam "C-H jak Halina" i "Ł jak Ło matko i córko", więc patrząc na stan naszego społeczeństwa, wolę odpisać coś z sensem na głupie pytanie, (bo mam nadzieję, że może się ktoś czegoś nauczy), niż nic nie odpowiadać bądź wysyłać kogoś do książek (bo to znam z "elektrody" gdzie wszyscy moderzy są najmądrzejsi i jeszcze trochę to jak się nie postawi przecinka w odpowiednim miejscu to post do kosza pójdzie).

I powiem jeszcze tyle że nie ma się co obawiać że klient rzuci pytanie na forum i dowie się jak coś naprawić. Powiedzmy sobie szczerze, przy obecnym zaawansowaniu techniki w samochodzie to gość co najwyżej sobie może klocki hamulcowe zmienić do innych spraw potrzebuje sprzętu za grubszy pieniądz i wiedzy i doświadczenia.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja rozumiem że fajnie rozmawia się z kimś kto ma jakikolwiek zasób wiedzy technicznej. Najlepiej pewnie byłoby żeby przed rejestracją jakiegoś użytkownika przyjeżdżała do niego komisja i sprawdzała czy jego warsztat kwalifikuje go do zarejestrowania na forum. ;)
Ale panowie, dwie kwestie:
- Forum na pewno w jakieś części jest utrzymywane z reklam. Misiek wie najlepiej, ale osobiście to podejrzewam że albo wychodzi na zero albo wręcz i tak, jeszcze dokłada do tego interesu. Jeśli spojrzycie po tematach to dojdziecie do wniosku że takich najbardziej udzielających użytkowników się to jest może trzydziestu. Jeśli zostaną wprowadzone jakieś restrykcje przy rejestracji, to stworzy się kółko wzajemnej adoracji i tyle, a co za tym idzie reklamodawcy też odpłyną bo co można reklamować ciągle tym samym osobom.
- Druga sprawa, cóż patrząc na coraz bardziej pogarszający się stan inteligencji naszego społeczeństwa, karmionego w telewizji durnymi serialami typu "Zdrady", "W-11" lub inne jakieś tam "C-H jak Halina" i "Ł jak Ło matko i córko", więc patrząc na stan naszego społeczeństwa, wolę odpisać coś z sensem na głupie pytanie, (bo mam nadzieję, że może się ktoś czegoś nauczy), niż nic nie odpowiadać bądź wysyłać kogoś do książek (bo to znam z "elektrody" gdzie wszyscy moderzy są najmądrzejsi i jeszcze trochę to jak się nie postawi przecinka w odpowiednim miejscu to post do kosza pójdzie).

I powiem jeszcze tyle że nie ma się co obawiać że klient rzuci pytanie na forum i dowie się jak coś naprawić. Powiedzmy sobie szczerze, przy obecnym zaawansowaniu techniki w samochodzie to gość co najwyżej sobie może klocki hamulcowe zmienić do innych spraw potrzebuje sprzętu za grubszy pieniądz i wiedzy i doświadczenia.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Owszem wiele w tym racji , tyle że czasem naprawde są idiotyczne pytania osob ktore samochod znają jako kierwcy a chca robic samodzilnie remont silnika i to tanio .

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Owszem wiele w tym racji , tyle że czasem naprawde są idiotyczne pytania osob ktore samochod znają jako kierwcy a chca robic samodzilnie remont silnika i to tanio .
No spoko. Co tam taki remoncik. Zrobi się szlifa i nowe pierścionki i już.
A jak nie zapali to się forum odwiedzi z pytaniem o softa:p:D

jacek grabowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
957
Miasto
Warszawa
www.facebook.com
Powiem Wam, że dobrze jest jak jest, bo przecież w większości przypadków, powodów jakiejś niemocy samochodu jest więcej niż jeden, a czasami kilka.
Jeden będzie się kolejno pytał i kupował następne części aż wspólnie trafią na właściwą, a drugi przeczyta, podrapie się po głowie i pojedzie do warsztatu. :)
Nie wspominając o takich radach: Co to może być, kręci, kręci i nie zapala, a to na pewno rozrusznik. :)
Pozdrawiam.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
dawno dawno temu moj kolega mial Jave chyba 175 i widze jak siedzi przed akademikiem ,w lecie i coś grzebie , patrze a on ma tłok papier scierny i cylinder , tak sobie szlifował i pasował, tu sobie porapał a to tam ... mowie mu przecież trzeba przeszlifowac itp . a on eeee dopasuje się ... potem ta java zapalala na leniwe kopniecie i chodziła jak rakieta .. a zeby bylo smieszniej to był przyszły inź mechnik :D

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn

Tu przyznam Ci racje, co z tego ze klient polatal po roznych forach, dowiedzial sie tysiaca i jeszcze wiecej opcji co moglo nawalic :D pojechal do warsztatu a tu chca mu wymieniac na zasadzie moze trafimy.
To z mojego podworka tu w UK, klient nie ma sam mozliwosci ani umiejetnosci, mi to wisi ze zna teorie skoro i tak mi zaplaci :)

Do góry Bottom