arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
forum jest jakie jest i się kręci
są tu różni ludzie, jedni kumaci, inni mniej rozgarnięci, samo życie
są tu różni ludzie, jedni kumaci, inni mniej rozgarnięci, samo życie
są tu różni ludzie, jedni kumaci, inni mniej rozgarnięci, samo życiezamknąć drzwi, podgłośnić radioczasem krawiec sie trafi a czasem piekarz i piszą
na przykład
hej mam pytanie coś mi terkota jak to naprawić![]()

Witam.czasem krawiec sie trafi a czasem piekarz i piszą
na przykład
hej mam pytanie coś mi terkota jak to naprawić![]()

w sensie upierdliwców . Najchętniej bym budował samochody teraz elektryczne ..Albo gorzelnictwoPowiem Ci, że już kilku klientów mi powiedziało, że wolą przyjeżdżać naprawiać samochód do cukiernika, którego pasją jest mechanika samochodowa, niż by mieli naprawiać samochód u mechanika, którego pasją byłoby cukiernictwo![]()

Ja rozumiem że fajnie rozmawia się z kimś kto ma jakikolwiek zasób wiedzy technicznej. Najlepiej pewnie byłoby żeby przed rejestracją jakiegoś użytkownika przyjeżdżała do niego komisja i sprawdzała czy jego warsztat kwalifikuje go do zarejestrowania na forum.
Ale panowie, dwie kwestie:
- Forum na pewno w jakieś części jest utrzymywane z reklam. Misiek wie najlepiej, ale osobiście to podejrzewam że albo wychodzi na zero albo wręcz i tak, jeszcze dokłada do tego interesu. Jeśli spojrzycie po tematach to dojdziecie do wniosku że takich najbardziej udzielających użytkowników się to jest może trzydziestu. Jeśli zostaną wprowadzone jakieś restrykcje przy rejestracji, to stworzy się kółko wzajemnej adoracji i tyle, a co za tym idzie reklamodawcy też odpłyną bo co można reklamować ciągle tym samym osobom.
- Druga sprawa, cóż patrząc na coraz bardziej pogarszający się stan inteligencji naszego społeczeństwa, karmionego w telewizji durnymi serialami typu "Zdrady", "W-11" lub inne jakieś tam "C-H jak Halina" i "Ł jak Ło matko i córko", więc patrząc na stan naszego społeczeństwa, wolę odpisać coś z sensem na głupie pytanie, (bo mam nadzieję, że może się ktoś czegoś nauczy), niż nic nie odpowiadać bądź wysyłać kogoś do książek (bo to znam z "elektrody" gdzie wszyscy moderzy są najmądrzejsi i jeszcze trochę to jak się nie postawi przecinka w odpowiednim miejscu to post do kosza pójdzie).
I powiem jeszcze tyle że nie ma się co obawiać że klient rzuci pytanie na forum i dowie się jak coś naprawić. Powiedzmy sobie szczerze, przy obecnym zaawansowaniu techniki w samochodzie to gość co najwyżej sobie może klocki hamulcowe zmienić do innych spraw potrzebuje sprzętu za grubszy pieniądz i wiedzy i doświadczenia.
No spoko. Co tam taki remoncik. Zrobi się szlifa i nowe pierścionki i już.Owszem wiele w tym racji , tyle że czasem naprawde są idiotyczne pytania osob ktore samochod znają jako kierwcy a chca robic samodzilnie remont silnika i to tanio .

a niech robią szlify na zdrowieOwszem wiele w tym racji , tyle że czasem naprawde są idiotyczne pytania osob ktore samochod znają jako kierwcy a chca robic samodzilnie remont silnika i to tanio .
najlepiej na szlifierce stołowej 

I powiem jeszcze tyle że nie ma się co obawiać że klient rzuci pytanie na forum i dowie się jak coś naprawić. Powiedzmy sobie szczerze, przy obecnym zaawansowaniu techniki w samochodzie to gość co najwyżej sobie może klocki hamulcowe zmienić do innych spraw potrzebuje sprzętu za grubszy pieniądz i wiedzy i doświadczenia.
pojechal do warsztatu a tu chca mu wymieniac na zasadzie moze trafimy.