• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Sytuacja na stacjach paliw

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
Ja dzisiaj wychodzę do pracy , idę na parking a tam kolejka do banku 40 osób . Patrzę na telefon bo może dziesiąty i ludzie wybierają wypłaty a tu 25 . Dzwonie do znajomej z banku co się dzieje a ona mi mówi że bankomaty wyczyścili do ostatniej złotówki . Paranoja jeszcze gorsza jak za świrusa .

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Forsy i tak nie trzymam na koncie. Wolę gotówkę.
A co do paliwa to u nas dzisiaj już normalnie. Tylko cena za ropę 5,80

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Ja dzisiaj wychodzę do pracy , idę na parking a tam kolejka do banku 40 osób . Patrzę na telefon bo może dziesiąty i ludzie wybierają wypłaty a tu 25 . Dzwonie do znajomej z banku co się dzieje a ona mi mówi że bankomaty wyczyścili do ostatniej złotówki . Paranoja jeszcze gorsza jak za świrusa .
no kto to by się spodziewał takich rzeczy w 21 wieku...

tradycyjne hehe

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Paranoja... Ja do domu wrócić nie mogłem, bo ludzie na pasie stali w kilometrowej kolejce na stacje, co lepsze w połowie czekania poszły słuchy że zabrakło ropy na stacji ... A dziś rano nawet benzynki brakło... Pora się przeprosic z rowerem...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Paranoja... Ja do domu wrócić nie mogłem, bo ludzie na pasie stali w kilometrowej kolejce na stacje, co lepsze w połowie czekania poszły słuchy że zabrakło ropy na stacji ... A dziś rano nawet benzynki brakło... Pora się przeprosic z rowerem...
Kto by pomyślał że łatwiej zatankować elektryka ?

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
Jak mówili nasi dziadkowie "na elektryka trzeba mieć więcej niż na tedeika"

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
RoMawialem ze znajomymi w pl

Jeden na ubojnie drobiu- tydzien temu udka wychodzily po 5 zl za kg. Dzisiaj 8.6 zl i ogolnie brak paliwa i kurczakow, nie ma skad brac. A cena poszybuje do 20 zl za kg w najblizszym czasie.

Paliwa w zielonej gorze brak, jak bylo gdzies to po 6.19 !!
Automatyczne połączenie postów:

I tak btw. Z racji ze prawda zawsze jest pośrodku

Ostatnia edycja:

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Transport stoi. To jest krew wszystkiego. U nas auta zjeżdżają setkami a jak nie tysiącami na bazy. Hurtownie prywatne mają wstrzymane dostawy ropy. Znajomi przewoźnicy będą zwalniać bialorusinow

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Tankowałem dzisiaj o 13stej ludzi max 3 na dystrybutorze, limit 100 l i zakaz tankowania w kanistry, ludzie maja paranoję i nie umieją filtrowac informacji w internecie

20220226_123101.jpg

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075

To się byznesmeny polskie nahandlowali paliwem po 10 złoty...:D 9 poszło na zieloną trawkę...ciekawe od kogo teraz będą brali paliwo...chyba nie od ruskich...:rolleyes::D

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
w takich chwilach cieszę się, że mam awaryjne auta pod warsztatem i w każdym jest przynajmniej te 10l paliwa i można przeczekać kilka dni takich paranoi bo jakbym musiał czekać godzinę bo mi się rezerwa zapaliła to bym wyszedł z siebie

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
w takich chwilach cieszę się, że mam awaryjne auta pod warsztatem i w każdym jest przynajmniej te 10l paliwa i można przeczekać kilka dni takich paranoi bo jakbym musiał czekać godzinę bo mi się rezerwa zapaliła to bym wyszedł z siebie
A potem się dziwić czemu wstawiasz 3/4 baku do mechanika a odbierasz 1/4 baku :D

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
A potem się dziwić czemu wstawiasz 3/4 baku do mechanika a odbierasz 1/4 baku :D
są miesiące, że tylko lawetą na stację jeżdżę :D np. teraz kupiłem scenica za 2400zł, który zepsuł się 10 km po zatankowaniu do pełna, można powiedzieć, że grubo ponad miesiąc jazdy za darmo, latem citroenem jumpy na ropie, która była w zbiorniku prawie 700 km zrobione. Samochody, które po prostu komuś padły często mają bogato w zbiornikach bo nikt nie spodziewał się awarii. Niby nie są to duże kwoty, ale cieszą :D

Do góry Bottom