• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Szafka/wózek warsztatowy

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Możesz podzielić się wiedzą jaką jest koszt stworzenia takiego wózka na własną rękę?
Zależy czy znajdziesz kogoś kto tanio z arkusza blachy powycina, a następnie pozagina szuflady. Bo ramę z profili można spokojne wykonac samemu.
Obawiam się, że wyjdzie cenowo porównywalnie z dobrymi wózkami +/- 800zł... Ja bym kupił. Jak ci się nudzi i masz czas to czemu nie...
Zasadniczo masz racje. Tylko że jak wykonujesz cos samemu to robisz to tak aby bylo wygodne dla Ciebie. Zwalszcza jak jestes mlody i taki wozek ma Ci służyć do emerytury. Ja zdecyfowalem sie na wozek z 10 szufladami o wymiarach 800x450x60. Nikt takiego nie oferowal, z tego co pamietam jedynie beta miała cos tak dużego w ofercie ale za chore pieniądze.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
A konia do toczenia tego żelastwa nie potrzebujesz ?
Ja, kupuje puste i sam sobie je zapełniam . Tylko ks tools i zadowolony jestem . Pełne kupiłbym z dwóch firm ....ale, to z lekka przydrogawe są

Wyznacznik solidności wózka to jego waga jest
Od 50kg solidne są
Nie kupiłbym żadnych blokowanych szuflad ....kurwica z otwieraniem by mnie wzięła

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1103
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja mam jatowski wozek przy sobie jak cos robie przy samochodzie a ten co przedstawiłes w linku to tak hak chlopaki mowia jak bedzie stal i malo bedzie uzywany to poslozy.
Mam obydwa
Ten gorszy to takie trzymam awaryjne narzedzia .porobie fotki to pochwale sie.a na yatowskim zajebiscie sie robi.

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
Ja bardzo polecam wózek z NEO, akurat mam wersje 6 szufladową, kosztował z wysyłką niecałe 800zł i jest na prawde pancerny, można na nim bez uszczerbku położyć silnik czy skrzynie, szuflady chodzą płynnie bez nadmiernych luzów, fajnie wykończony, dobrze sie go przetacza....mam też wózek podobny do tego który kolega podał w linkach, nadaje sie do hmmm....stania pod ścianą....trzymam w nim rzadko używane narzędzia+lekkie pierdoły typu wybijaki, punktaki, multimetr próbówki itp...blacha jak papier i szuflady nie mają łożyskowania, prowadnice chodzą metal po metalu

metalworks

SuperMechanior
Punktów
54
Ja mam Yato YT 0914, 7 szuflad, dałem coś koło 900zł. Jak za tą cenę to jestem zadowolony, jedynie co mnie wkurza to kółka nie są ogumowane i jazda tym wózkiem jest trudniejsza. Miałem swego czasu dwa takie tanie wózki jak z linków mck pomocnik i do dziś się cieszę, że przyjechały raz jakieś Mirki i to ode mnie kupiły.

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Wózek śmiało można brać pusty i sobie samemu go zapełnić. Wychodząc z założenia , że jest się za biednym żeby dwa razy kupować ... bo szkoda pieniędzy, kupić coś lepszego, dobierać do tego 1000 zł i kupić nawet yato

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
Za samą szafkę dałem 1800 zł. W IC brałem. Jeśli coś jest tanie to nie jest za dobre ..

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Owszem, tylko juz lepiej takie pół pro yato niż to co jest w pierwszych linkach podane. Sorry albo masz bogatych starych, albo poginasz sam na swój dobrobyt, a zaczynając od 0 jako mech. Na pierwsze wakacje pojedzie po 30 roku życia :D tym bardziej, że teraz praktycznie do wszystkiego musisz mieć narzędzia specjalne.

DK1993

Bywalec
Punktów
8
Polecam NEO,800 zł. Pojemny i nieźle wykonany

Dozbieraj kasy, ten pierwszy sobie daruj

Ostatnia edycja:

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
A mógłby ktoś zmierzyć jaką grubość blachy maja szuflady w wózku NEO?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
Jak już będziesz kupował lub sam robił szafkę to jak najwięcej szuflad. Taka moja rada. Lub nadstawka z szufladami.

Mck pomocnik

SuperMechanior
Punktów
66
Jeżeli możecie porobić zdjęcia swoich wózków z neo. Ten co był przez was wymieniany w postach,to byłbym wdzięczny

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
Mam toptula. Neo nie mam niestety

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2069
Miasto
Kaczory
Mam dwa toptule i jednego Maxa. Na toptule nie mogę narzekać, a maxgear jaka cena taka jakość, ale bez większych problemow.

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
982
Miasto
PGS
Jarzi a na co ci tyle wózków ? Wodę po kątach się chowa a nie w wózku.... :)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2069
Miasto
Kaczory
3 podnośniki, 3 wózki :)

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Dla własnego użytku najtańszy z allegro sobie kup i tyle. Nie robisz nie wiadomo ile tego. Pewnie jedno auto na tydzień max dwa. Nie potrzeba Ci wypasu.

Do góry Bottom