• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

szukam osoby do obróbki pliku ducato 14r 3,0jtdm dpf off

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Te przeglądy aut to u nas straszna bzdura i nic dobrego nie wnoszą... zrobie przeglad auta w każdym stanie nawet nie jezdzace i nic nie dam w łapę tak to wygląda w rzeczywistości. Możecie sobie pisać co tam chcecie ale prawda jest właśnie taka i nic sie nie zmieni chyba że przeglady przejmie państwo i bedzie to robił jakiś urząd jak legalizacje wag czy taksometrów.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
Srovid też miał mnie zabić bo nie pojechałem przyjąć szprycy i żyję jakiś bez tego preparatu

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
@malerikula Urządzanie już jest wykorzystywane od lipca tamtego roku i robi czystkę , Pisałem ze 3 letnie fordy w dieslu potrafią nie przejść przeglądu . Maszyna kosztuje 8 tys euro . I podaje wynik bezpośrednio do ich "Cepiku" , wiec jestem ciekaw jak diagności jak już system będzie działał w 100% będą robić wałki .
Puki miedzy cepikiem a wynikami przeglądu był człowiek można było robić wałki , Jak człowiek z tego łańcucha zostanie usunięty , wałki się teoretycznie kończą . Jedyna możliwość że stacja będzie miała 6 (dla rożnych norm euro } 100% sprawnych samochodów by podczas padania podstawić inne auto by oszukać urządzanie .

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
A kiedy zacznie działać na te 100%? Ciągle tylko pisanie jak będzie to, jak będzie tamto... a zawsze konczy się na tym samym, że nigdy to nie następuje. Więc jak wejdą zdjęcia, jak wejdą kamery, jak wejdzie urządzenie, i tak dalej i tak dalej a jak jeździły złomy tak nadal jeżdzą.
Druga sprawa to urządzenie to tylko sprawdzi czy numer softa jest ok czy nie ale jak to się ma do stanu technicznego auta i zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym?

Alpari

SuperMechanior
Punktów
160
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Możesz sie odwoływać ile chcesz ale i tak ty płacisz i za tym biegasz ;) oni mają dowód ze zdjęciem i wynikiem z urządzenia a ty co masz? Jedyne co masz to problem więc i tak zapłacisz bo nie bedzie ci sie chcialo za tym biegać.

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-24
Miasto
Rybnik
@malerikula Urządzanie już jest wykorzystywane od lipca tamtego roku i robi czystkę , Pisałem ze 3 letnie fordy w dieslu potrafią nie przejść przeglądu . Maszyna kosztuje 8 tys euro . I podaje wynik bezpośrednio do ich "Cepiku" , wiec jestem ciekaw jak diagności jak już system będzie działał w 100% będą robić wałki .
Puki miedzy cepikiem a wynikami przeglądu był człowiek można było robić wałki , Jak człowiek z tego łańcucha zostanie usunięty , wałki się teoretycznie kończą . Jedyna możliwość że stacja będzie miała 6 (dla rożnych norm euro } 100% sprawnych samochodów by podczas padania podstawić inne auto by oszukać urządzanie .
Ja o tym czytałem w 2019, teraz wcale się tym nie interesowałem. Zobaczymy czas pokaże, co będzie

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Kupujcie elektryki bo są zajebiste a inne wam przeglądu nie przejdą po gwarancji i generalnie będziecie gnębieni za samo ich posiadanie więc się bujcie bo coś tam kiedyś tam wejdzie. A teraz idzcie i głoście tą nowinę po forach i yt by zastraszać publikę ;)

Pangia

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
336
Miasto
Rakszawa
jestem ciekaw jak diagności jak już system będzie działał w 100% będą robić wałki
Mam znajomego diagnostę i zawsze powtarza jedno - jeśli ktokolwiek miałby się przysrać o cokolwiek, odpowiada, że w trakcie przeglądu auto było sprawne. I nikt mu nic nie udowodni, bo bramę zamyka po wjechaniu auta, inaczej pacjenci by się w kanał nie zmieścili. Kamery? Panie, po co to komu, atrapy wiszą tylko na straszaka, jakie nagrania. Dzień jak co dzień, dzień po dniu, wciąż się dzieje życia cud.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
Patrzą na politykę pro niemiecką naszego nowego rządu to te urządzenia do sprawdzania normy na przeglądzie wejdą bardzo szybko bo producentem/sprzedawca jest deuchland a 48 milionów euro drogą nie chodzi .
@TeslaManiac Jak fiat wprowadzał SGW i pisałem że utrudni to życie to pisano mi żebym się nie zesrał bo chińczyki to na pewno ominą , I co ... nie ominęli i teraz wszyscy się srają bo trzeba będzie bulić dodatkowe abonamenty . I zapomnij że sobie pogrzebiesz przy sofcie w maszynie patrząc na poziom zabezpieczeń obecnie produkowanej elektroniki .
Włodarze europejscy nauczyli się coraz lepiej wykorzystywać technologie do gnębienia nas . Za 4 -8 lat jak tak dalej będzie to trzeba będzie znowu jeździć na szparagi do niemieckich bauer'ów .

Ostatnia edycja:

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Sgw nijak się ma do przegladów... ale jak już to przeciez chinczycy juz to ogarniają za miskę ryźu, Autel, Launch itp zaczynają to obsługiwać i nie kosztuje to majątku a to dopiero poczatek, za 10 lat będą to dodawać gratis byle by ktoś kupił ich sprzęt. Elektronicy dokładają swoje do tego robiąc wszystko po 50zł bo zawsze znajdzie się taki co myśli że jest fajny bo zrobi taniej niż ten obok np. licząc diagnostykę na rh jak tu co niektórzy i przecież to tylko kilka kliknięć więc nic nie warte... ochrony komponentów vw też już dawno zrobisz przez chińczyków a i nie brakuje frajerów co robią to za flaszkę ogłaszając sie po alle i fb. Z jednym się z tobą zgadzam to utrudnia życie ale nie klientom a obsługującym czyli w przypadku sgw elektronikom a w przypadku skp diagnostom.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
SGW jak i ta ekologia są połączone chorymi ambicjami eurokołchozu .
Launch to obsługuje ale nie w ramach abonamentu a dodatkowego abonamentu za 1000 zł od koncernu na rok - w innych interfejsach jest podobnie . Czyli 3000 zł na rok plus 1000 zł vag , 1000 zł renault , 1000 zł Fca , A od lipca 2025 muszą to mieć pozostałe koncerny czyli to będzie jakieś 12-16 x 1000 zł jak byś chciał robić wszystkie popularne marki . Jak to są grosze według ciebie to wybacz bo na podkarpaciu już nie .
PS.: Koszt tych utrudnień zostanie przeniesiony na klientów więc to wszystkich dotknie .

Ostatnia edycja:

TeslaManiac

SuperMechanior
Punktów
322
Nie wszystkie trzeba opłacać w ten sposób jak napisałeś. A z tym przeniesieniem kosztów na klienta... cóż jak już pisałem wcześniej niestety tak to nie działa w tej branży i w każdym mieście znajdziesz takiego co zrobi to prawie po kosztach i jeszcze dojedzie do ciebie więc niestety ale sami się wykańczamy zamiast docenić swoja pracę i wiedzę. Jeden patrzy na drugiego i robi troche taniej, do nas non stop dzwonią z konkurencji i wypytują o ceny, staram się to olewać i robić swoje co nie zmienia faktu że wiem jak jest...

Do góry Bottom