• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

t5 2.5 axd brak mocy

Makimuss

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Zachpom
witam mam auto z brakiem mocy klient twierdzi że traciło powoli moc .sprawdzone pompki w firmie dwa razy ustawione na 180 pompa tandem rozebrana wymieniony zestaw ciśnienie paliwa 7.5 bara filrt nowy zbiornik czyszczony zatkany smok .pompki mieszczą się w granicy .przepływka podkładana nowa .temperatura silnika ok turbina pompuje .wakum sprawdzone wydech odpinany .wałek nie wyciągany wygląda ok auto pali od strzała chodzi równo od dołu zbiera się przy 3i 4biegu odczuwalny spadek mocy rozpedza się do 130 podczas przyspieszania czuć wibracje .moim zdaniem jest to brak paliwa kąt zapłonu koło 3 z tego co pamiętam . ma ktoś pomysł co tu jest nie tak .błędów brak,paliwo nowe

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
117
Miasto
Świdnica
Wytarta tulejka na wałku rozrządu sterująca pracą pompy. Nie pamiętam czy to ten model.

Makimuss

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Zachpom
nie miałem czasu jutro zaślepię egr odłączałem podciśnienie w parametrach turbo idziez wymaganym

jaro8590

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Jasło
Hmm a może turbo nie pcha od dołu sprawdź w parametrach czy nie brakuje doładowania, wibracje przy przyśpieszaniu to albo przegub wew albo któraś pompka kuleje.

Makimuss

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
7
Miasto
Zachpom
auto z dołu jedzie 4 i 5 bieg mocy i wibracje podejrzewam słabą wydajność pompy paliwa w zbiorniku pomimo ciśnienia lub wytarty wałek jutro jadę dalej z t5 zobaczymy

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Wytarty wałek rozrządu spowodowalby trudny rozruch silnika

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Ja miałem w Touregu 2.5 tak że dołu tylko nie miał to miał wałek wytarty a u Ciebie lepsza zagadka się trafiła...

Do góry Bottom