• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tdi 110 koni turbina

P

PogotowieSamochodoweUK

Piepszysz az uszy bola panie;) Skoro masz renome w okolicy i sprzet to nie wiem gdzie lezy twoj problem. Wydaje mis ie ze zbyt wielu czynnosci sie chcesz chwytac. A to jaki typ dzialalnosci prowadzisz i jak to juz tylko i wylacznie od tego jaki cwany jestes zalezy.

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Ostatnio wymieniania była u nas na warsztacie w COMBO C 2002 1.7 DTL- robicizna ze zmiana oleju oraz filtrów to koszt 250 brutto- FV.

georgio70

Początkujący
Punktów
0
Miasto
zielona gora
Ostatnio wymieniania była u nas na warsztacie w COMBO C 2002 1.7 DTL- robicizna ze zmiana oleju oraz filtrów to koszt 250 brutto- FV.
przepraszam to ile kosztuje u was olej i filtry do tego silnika jeżeli za wszystko wyszło 250zł,bo z twojego postu wynika że jest to koszt wymiany turbiny wymiany filtrów, oleju i materiały

Piepszysz az uszy bola panie;) Skoro masz renome w okolicy i sprzet to nie wiem gdzie lezy twoj problem. Wydaje mis ie ze zbyt wielu czynnosci sie chcesz chwytac. A to jaki typ dzialalnosci prowadzisz i jak to juz tylko i wylacznie od tego jaki cwany jestes zalezy.
kolego ja nie mam problemu ale widzę że ty masz, wygrzebałeś post z przed pół roku i się nim nakręcasz, uważam że dalsza dyskusja w tą stronę nie ma sensu bo te forum nie jest do tego typu uwag.
a tak na marginesie jaką masz stawkę za godzinę roboczą u siebie na warsztacie.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
panowie,ale o czym ta dyskusja?o stawkach,cenach itd....bez sensu.Cenę reguluje rynek,a czy ktos weźmie za tę samą usługe 100,czy 500 to bez znaczenia,każdy ma prawo wyceniac swoja praće według siebie,i każdy może mieć rózne koszty,to normalne.To juz zaczyna byc jak forumowiczów-tu zdarli 500,a tu zrobili za100.Pytanie tylko jak,i czym,to tez przeciez ważne i mie ma nic wspólnego ze złodziejstwem.Nawet sklepy spozywcze maja rózne ceny na to samo.I nikt nikomu nie każe kupować w tym czy innym sklepie,i tak samo jest z warsztatami.Najsmieszniejsze w tym wszystkim jest to,że sami czasem psujemy sobie rynek zaniżanymi cenami,a potem musimy nadrabiac ilościa usług,co niekiedy się odbija na jej jakości.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
i jeszcze cos dołoże,sami tez srrramy za przeproszeniem w swoje gniazdo-często słyszę ,że ktos cos komus spieprzeył i oczekuje ,że mu przytakne,a tu niestety nic z tego.Popatrzcie panowi na lekarzy np.jeden drugiego broni,i nie opowiada ,że konkurencyjny gabinet spartaczył leczenie.Może po prostu sa od nas mądrzejsi?

P

PogotowieSamochodoweUK

kolego ja nie mam problemu ale widzę że ty masz, wygrzebałeś post z przed pół roku i się nim nakręcasz, uważam że dalsza dyskusja w tą stronę nie ma sensu bo te forum nie jest do tego typu uwag.
a tak na marginesie jaką masz stawkę za godzinę roboczą u siebie na warsztacie.
Profesjonalisci nie robia na godzine tylko popeliniarze. Ja jestem w stanie wycenic robote czasowo i ile jest warta i tak tez robie kazdorazowo.

i jeszcze cos dołoże,sami tez srrramy za przeproszeniem w swoje gniazdo-często słyszę ,że ktos cos komus spieprzeył i oczekuje ,że mu przytakne,a tu niestety nic z tego.Popatrzcie panowi na lekarzy np.jeden drugiego broni,i nie opowiada ,że konkurencyjny gabinet spartaczył leczenie.Może po prostu sa od nas mądrzejsi?
No mechanik na mechanika zawsze psioczy, nie rozumiem tego zbytnio. Jesli mnie klient pyta to mowie ze nie znam i sie nie wypowiadam.

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
przepraszam to ile kosztuje u was olej i filtry do tego silnika jeżeli za wszystko wyszło 250zł,bo z twojego postu wynika że jest to koszt wymiany turbiny wymiany filtrów, oleju i materiały
Wymiana turbiny- robocizna, wymiana oleju + filtrów- robocizna. Nie pisałem nic o materiałach. Choć może zbyt skromnie to zdefiniowałem, fakt.
250 brutto, czyli w tym VAT oraz podatek dochodowy. O resztach oczywistych kosztów przez nas ponoszonych nie wspominam...

P.S. Kolego, PogotowieSamochodoweUK, nie pisz posta pod postem proszę. Jest taki magiczny przycisk "edytuj". Warto z tego korzystać i nie zaśmiecać przestrzeni ;)
Pozdro!

darektech

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
17
Miasto
Legnica
powiem jedno ci co wymienią turbinę za 150-200 zł psują rynek wiadomo że robota nasza powinna się cenić bo robimy to profesjonalnie (wymiana oleju, czyszczenie dolotu rurka od turbo) chyba że robi to ktoś na krawężniku i nie ma pojęcia co robi bo potem takiemu klijentowi co się naczyta na forach ile za wymianę zawsze bedzie drogo i stoi taki na warsztacie i smeci ze za drogo.
Temat Można Zamknąć.

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
w okolicy 1 km są trzy zarejestrowane, w pełni legalne warsztaty różnej maści i około 3 kolejnych o których mi wiadomo, działające w szopie, w stodole, czy w podwórkowym garażu. Te ostanie, zaniżają na nieszczęście tych legalnych koszty. Tak to wygląda..
Kupując towar, czy usługę, każdy z nas szuka najniższej ceny. Czy to będzie dotyczyło plomby w zębie, czy zakupów w spożywczaku, czy tankowania samochodu. Tak samo ma się to odnośnie napraw auta.
Kolego darektech, uwierz, że chciałbym aby cena nie była zaniżana. Ale chcieć, nie znaczy móc. Tak to już jest z nieuczciwą konkurencją.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
oczywiście ,że kazdy szuka ceny itd,to jest normalne.Ale zaczyna się robić coś takiego,że szuka się ceny,ale juz nie zdaje sobie często człowiek z czego ta cena wynika.W chwili obecnej naprawdew rzadfko kiedy wynika ona tylko z chęci zysku.Cenę kształtuje tez jakosc usługi,czyli w związku z tym równiez i czas na jej wykonanie,ile to już aut sie widziało zrobionych tanim kosztem,które potem bujaja sie na lawetach,i jednocześnie biadolenie,że mu auto zepsuli....

Do góry Bottom