Co mam zrobić? jestem w technikum samochodowym i nie wiem gdzie się lepiej nauczę zawodu, a chciałbym umieć go na perfekt (chociaż na dobry). Czy mam się przepisać do zawodówki, bo tam praktyki są w normalnym warsztacie samochodowym, a w technikum w tckp tarnów (tj. takie centrum gdzie jest praktyka (bardzo dużo dziedzin: np. informatyk, mechanik samochodowy itp.)) ale gówno za przeproszeniem tam robię. czy lepiej będzie nauczyć się tego zawodu w zawodówce? w zawodówce jest więcej przedmiotów zawodowych. W technikum mam praktyki przez 3 lata (1 klasa- 1 dzień praktyk w tyg.; 2 klasa-1 dzień; 3 klasa-1 dzień, a w 4 nie mam w ogóle), a w zawodówce mam praktyki też przez 3 lata ale dużo więcej dni (1 klasa - 2 dni; 2 klasa - 2 dni; 3 klasa 3 dni). Gdzie wybrać? przepisać się mam do zawodówki czy nie?
Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
Proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.

mogę Tobie tylko powiedzieć , że przez te 4 lata nauczyłem się sporo rzeczy , są to co prawda podstawy ale dużo jest tych podstaw. Może w tym wszystkim pomogło mi to , że dużo grzebię po szkole u siebie , u kumpli zawszę coś zmajstruję . Nie wiem też jak wygląda Twoja szkoła pod względem zaplecza edukacyjnego , ja miałem okazje pracować na najnowszych testerach diagnostycznych VAS-ach, Auto-Com'ach , na stołach probierczych do badań wtryskiwaczy, symulatorach usterek , obs. takich programów jak ESI Tronic czy Autodata miałem praktyki na stacji diagnostycznej , a i nawet liznąłem takie działy jak obróbkę metali czy spawanie , o budowie silników podwozi czy elektryce nawet nie wspominam bo to katowaliśmy na praktykach jak i na lekcjach w szkole . Jest to tylko moje zdanie , wybór i tak należy do Ciebie
mimo ze sprzet w szkole jest to nauczyciele nie niewiedza jak obslugiwac urzadzenia
. Po za tym radzil bym Ci zmienic profil na elektryka/elektromechanika. Mimo ze jest wiecej nauki to masz lepsza przyszlosc.