• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Terkotanie w skrzyni biegów - Ford Focus 1.8 Tddi

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
Siema ja juz nie chcę się wypowiadać na temat tego łożyska czy sie kręci czy się nie kręci.:rolleyes:
Ale troll jak kiedyś będziesz miał na warsztacie poloneza to wejdź pod auto i tam w skrzyni jest taka duża dziura, ze jak wsadzisz Dziuba :D to dojrzysz nawet to obracające się na pracującym silniku na "luzie" łożysko wyciskowe sprzęgła.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
no jasne ,ale żeby jechac kawałek który na ogół przejeżdżam w 15minut -godzine ponad to już przesada, i jeszcze do tego słyszę w radiu że podobno w łodzi juz im się budżet na odśnieżanie skończył....w połowie stycznia....szok

troll

SuperMechanior
Punktów
34
doope zobacze a nie obracające sie sprzęgło.

tzn łozysko

no chyba że jakis magik tak mu linkę podciągnął że brak mu skoku jałowego.Dobra zresztą jak już wspomniałem nie dyskutuję na ten temat. W życiu sprzęgła nawet na oczy nie widziałem,a żeby nawet zdjęcia z satelity wam pokazać to i tak twierdzić bedą że jest Ziemia płaska.No jest jest jak najbardziej.

troll

SuperMechanior
Punktów
34
no nie ,no to ju z przesad normalnie, no żeby chociaz jakiego stalina i innego lenina, to nie- kaczora musiał wsadzić noo.... no mnie się jakos nie kojarzy to z nim.....hmmmm a może w tupolewie to sprzęgło fiknęło i brzozę ścięło?

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
no nie ,no to ju z przesad normalnie, no żeby chociaz jakiego stalina i innego lenina, to nie- kaczora musiał wsadzić noo.... no mnie się jakos nie kojarzy to z nim.....hmmmm a może w tupolewie to sprzęgło fiknęło i brzozę ścięło?

nie powinienem się smiać ale normalnie pękam ze śmiechu
wybacz

troll

SuperMechanior
Punktów
34
no to juz jest przechlapane-szczęście że zioberek juz nie jest prokuratorem generalnym-sybir jak nic

albo dozywotnie dokarmianie kota słynnego

mirobel

Nowy
Punktów
0
ja obstawiam lożysko podporowe lub panewka,wałka sprzęgłowego;)

troll

SuperMechanior
Punktów
34
ja,bo wiem co mu terkocze-pewnie kota na drodze zaliczył i go wkreciło i teraz terkocze....

radekturza

Początkujący
Punktów
0
Jeśli po wyciśnięciu pedału sprzęgła słychać odgłosy typu szum, chrobotanie, obcieranie, które zanika po wciśnięciu pedału sprzęgła to świadczy to o zużytym łożysku oporowym sprzęgła.Piszesz że słychać terkotanie a czy podczas ruszania z 1 biegu nie zrywa bo jeżeli tak to te terkotanie może pochodzić z mechanizmu różnicowego jak coś zdiagnozujesz to napisz postaram się pomóc.:)

wwieslaw1

Nowy
Punktów
0
Witam
Avion udało Ci się zdiagnozować usterke ? Mam takie same objawy ...

awion

Początkujący
Punktów
2
Witam!
Zdiagnozowałem...po prostu tarcza sprzęgła była do du*y! Musi tam być założony LUK bo na innych nie będzie chodziło dobrze...inne tarcze przenoszą jakieś drgania i dlatego słychać terkotanie w skrzyni:p Tarcza LUKa ma jeszcze dodatkowe tłumiki drgań i takie plastikowe koło...i dzięki temu jest OK!!! Tylko oryginał LUKa!!!

troll

SuperMechanior
Punktów
34
no zapewne tylko luka bo to przecie panie na pierwszy montaz idzie....zupełnie jak nike z wólki kosowskiej....

P

PogotowieSamochodoweUK

Prosze cie.... jek uzywalem luk tak juz nigdy nie bede tego szajsu bral.

Do góry Bottom