kolega napisał że jak próbuję wrzucić bieg bez sprzęgła to też ustaję więc ja łożysko wykluczam stawiam na tarcze, przy tej próbie synchronizator ciągnie i obciąża tarczę... a łożysko jak się kręci tak się kręci nie ma nic to oporu
Dokładnie właśnie jest ciasno złożone i nie da się go rozpędzić...także ładnie pracuje.A jest luznie? Powino sie nie dac rozpedzic i powinno byc w miare zwarte/ciasno zlozone.
Mi tam tarcza wyglądała na dobrą...łopatki były nieruchome...nic się nie przesuwało, więc chyba nity są ok.w tym przypadku stawiał bym na luźne nity na łopatkach tarczy
No chyba że coś z tą tarczą jest jednak nie tak?? Ale co by mogło być że na luzie przenosi drgania czy jak??kolega napisał że jak próbuję wrzucić bieg bez sprzęgła to też ustaję więc ja łożysko wykluczam stawiam na tarcze, przy tej próbie synchronizator ciągnie i obciąża tarczę... a łożysko jak się kręci tak się kręci nie ma nic to oporu
kolego masz rację co do tego łożyska ale z tym centrowaniem tarczy to mnie rozbroiłeś... łożysko też się kręci cały czas tylko po wciśnięciu sprzęgła dostaje oporu...coście się tego nieszczęsnego łożyska uczepili? tarcza sprzęgłowa moze bicia ma ,lub niewycentrowana przy składaniu.i tyle.łozysko sie kręci dopiero na wciskanym sprzęgle.
kolego zastanów się dobrze!!! łożysko cały czas się kręci bardzo dobrze wiem jak jest zrobiony wysprzęglik w tym aucie, jak źle wycentrujesz tarczę to nawet skrzyni nie włożysz a nawet jeśli ci się to uda to po pierwszym wciśnięciu sprzęgła sama Ci się wycentrujęłozysko wyciskowe się nie kręci cały czas niestety.dopuki nie wcisniesz sprzegła jest odsunięte od docisku i nie mo co go nakręcać.a wycentrowanie tarczy?juz widziałem taki efekt .
łozysko wyciskowe się nie kręci cały czas niestety.dopuki nie wcisniesz sprzegła jest odsunięte od docisku i nie mo co go nakręcać.a wycentrowanie tarczy?juz widziałem taki efekt .

to jest tuleja prowadząca łozysko oporowe sprzęgła na ta tuleje się je zakłada...wewnątrz tuleji siedzi wałek ze skrzyni z wieloklinem-czy widać żeby gdzies to łozysko na nim siedziało i mogło być napędzane cały czas?No chyba że sie tuleja kręci.

łozysko wyciskowe się nie kręci cały czas niestety.dopuki nie wcisniesz sprzegła jest odsunięte od docisku i nie mo co go nakręcać.a wycentrowanie tarczy?juz widziałem taki efekt .

no co?????anusiak?trollu ....![]()