• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Terminal płatniczy

rambo22

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Krakow
Panowie jak to jest wkoncu z tym terminalem płatniczym jest on obowiązkowy? Z tego co wiem jest obowiązek udostępnienia płatności bezgotówkowej czyli w moim wypadku przelew bo terminala nie mam.

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
577
Miasto
Podkarpacie
Od 01.01.2022 musisz udostępniać jakakolwiek płatność bez gotówkową (np.: blick ) , a od 01.07.2022 twoja kasa fiskalna online musi być połączona z terminalem płatniczym , tzn. nie wystawczy posiadać terminal płatniczy , ale musi on wysyłać informacje do kasy fiskalnej czyli połączony po kablu usb lub wifi ewentualnie kupujesz kasę fiskalną online która ma wbudowany terminal płatniczy . Z powodu sytuacji światowej jaką mamy teraz (braki takowych terminali) kontrolerzy skarbowi jeśli cię przyłapią na nie byciu gotowym to nie wlepia ci mandatu (chyba maksymalny 30 000 zł) tylko dostaniesz pouczenie . Ponoć okres "ochronny" ma potrwać maksymalnie od 1,5 do 2,5 roku , ale na tak długo bym nie liczył .

K97K

Początkujący
Punktów
0
Cześć.
Tak się składa że robię przy terminalach to mogę pomóc.
Jak masz kasę online to w przyszłości będzie trzeba je integrować z terminalem, na ten moment nie ma obowiązku.
Odniosę się też do posta użytkownika wyżej, jeśli chodzi o BLIK nie zawsze urzędnicy chcą uznać możliwość przelania środków na numer telefonu za udostępnienie możliwości płacenia innym środkiem płatniczym, niestety.

Osobiście zachęcam do wzięcia terminala z eservice, można teraz wziąć fajne urządzenie jak Smartfon za 19,90 miesięcznie, a pierwsze 5 miesięcy całkowicie za darmo.

Jeśli potrzebowałbyś terminala zachęcam do kontaktu: 660 721 230, przedstawię Ci chętnie ofertę oraz odpowiem na wszystkie pytania.
Całość można załatwić 100% online.

Miłego dnia

Do góry Bottom