Mucar nie ma blokady . I nie blokady zapisu tylko odczytu,nie odczytasz starego ale nowy dasz radę zapisać.Co Ci da przylutowanie się do płytki jak właśnie ten "mikrokontroler" w którym jest firmware ma blokadę zapisu?
Mucar nie ma blokady . I nie blokady zapisu tylko odczytu,nie odczytasz starego ale nowy dasz radę zapisać.Co Ci da przylutowanie się do płytki jak właśnie ten "mikrokontroler" w którym jest firmware ma blokadę zapisu?
No i dobra, jak zamówiłeś mucara to nie ma o czym mówić, sprawdz sobie tylko s/n czy aby napewno będzie działał z diagzone, bo zapewne po rejestracji i wprowadzeniu sn będzie go widziało jako easydiag albo jakiś inny gdzyb...Mucar nie ma blokady . I nie blokady zapisu tylko odczytu,nie odczytasz starego ale nowy dasz radę zapisać.
Podobno da się go przerobić bo niby oldboot,bynajmniej to mi napisał Chińczyk jeśli jednak nie to ,zawsze mogę odesłaćNo i dobra, jak zamówiłeś mucara to nie ma o czym mówić, sprawdz sobie tylko s/n czy aby napewno będzie działał z diagzone, bo zapewne po rejestracji i wprowadzeniu sn będzie go widziało jako easydiag albo jakiś inny gdzyb...
Z tego co już się dowiedziałem to w mucarze nie ma oldboot i newboot , trzeba zrobić mu upgrade flesza bo nie zagra z diagzonem .Więc jeśli oldboot to nie potrzebujesz nawet stlinka czy jtaga. Apka diagzone zrobi wszystko za Ciebie bo inaczej i tak się z niczym nie połączysz. O ile s/n będzie obsługiwany przez DZ
Masz tutaj tabelkę jakie sn działają
Diagzone jest duzo tańszy od launcha, a robi to samo. W niektórych przypadkach może nawet i więcej... przykład, sklasa w221 robilem online update sterownika drzwi, nie potrzebowałem dostępu online do mercedesa. Diagzone ma swoje serwery z których pobrał sobie automatycznie oprogramowanie.Panowie przepraszam, że wchodzę w słowo ale proszę wytłumaczcie mi, bo też korzystałem z tego thinkdiaga ale się zablokował i wszyscy polecają przejście na tą diagnoze. Diagnoze jest piratem, czy chodzi o tą stronkę na której wykupuję abonament za 120euro na rok ? Bo sam thinkdiag nawet w środku na prockach ma nadruki że to launch, i sama apka też 99% to launch, pytanie tylko co daje ta diagnoza skoro to też program pokrewny do launcha
W zupełności mucar wystarczy. Jak chcesz coś konkret to ediag i wtedy xdiag do tego. Ja osobiście testuje teraz mucara zrobiłem mu flasha do pracy z diagzonem i naprawdę jestem pod wrażeniem wymiata .Ja mogę polecić kostkę o nazwie Thinkcar Pro(SN 98914XXXXXXX).
Po wykupieniu licencji w aplikacji DZ interfejs identyfikuje się jako Mucar BT200, a na Mucara licencja wychodzi najtaniej.
Jak ktoś chce CAN-FD to interfejs Thinkdiag 2, który można jeszcze rozszerzyć o DoIP dokupując adapter.
Ja na mucara załatwiam licencję za niecałe 300zl jak ktoś potrzebuje,to samo xdiag i jak ktoś potrzebuje to pirata haynessa online działający.W zupełności mucar wystarczy. Jak chcesz coś konkret to ediag i wtedy xdiag do tego. Ja osobiście testuje teraz mucara zrobiłem mu flasha do pracy z diagzonem i naprawdę jestem pod wrażeniem wymiata .
a jak polecasz to zakupie chodz mam juz sporo spprzetu ale bede testowal na kazdym samochodzieA Ja polecam te ustrojstwo, wali praktycznie każdy samochód, każde adaptacje
W sumie każdy samochód mi czytało, jeszcze żadnego nie ominęło
Zależy co chcesz mucar przerobiony na diagzone to koszt około 500zl ,mogę taki załatwić potem aktywacja około 300zl to razem masz 800 i apka na androidaa jak polecasz to zakupie chodz mam juz sporo spprzetu ale bede testowal na kazdym samochodzie
Ostatnio vito 639 nie chciał połączyć mówię no w końcu pierwszy samochód, a tu od razu po wyjściu aktualizacja cyk pyk 10minut i hula wszystko, reset przepływki zrobiłem czyli to, co chciałema jak polecasz to zakupie chodz mam juz sporo spprzetu ale bede testowal na kazdym samochodzie
Pisz PW. Ogarnę online . Mogę wydłużyć apke o 6 lat albo zrobić z niego Dz ,xdiaga, ew v+ z haynessem.Witam jestem tu nowy . Chciałbym sie przywitać . Zainteresowany jestem tematem thinkdiagu . Mechaniką zajmuje sie hobbistycznie . To urządzenie wiele razy mi pomogło w diagnostyce (THINKDIAG 2) . Ale nic nie jest wieczne . wygasła subskrypcja . i co dale . wykupić na rok ? nie opłacalne ponoć kupić coś innego ? lub może da sie go przerobić na pirata . Może ktoś z was już takie coś robił. Obecnie została funkcja podstawowa skanowanie obd. korzystam z niego na androidzie z tabletem 8". Jeśli ktoś z forum zna temat lub chciałby go przerobić . Jestem zainteresowany i proszę o kontakt . Pozdrawiam
Polecam, ten easy diag to taki kot że nawet kodowanie BMW ma jak NCSPisz PW. Ogarnę online . Mogę wydłużyć apke o 6 lat albo zrobić z niego Dz ,xdiaga, ew v+ z haynessem.
Podeślij sn to zobacze co da się zrobić.Potrzebuje aktualizacje do Launch easy diag
400 na tą chwilęMatus1014 jaka cena za haynessa?