• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Transporter T6 2019 nie można wyłączyć świateł mijania

Radzio918

Gaduła
Punktów
13
Witam
Problem polega na tym, że po włączeniu zapłonu od razu zapalają się światła pozycyjne i mijania a świateł przeciwmgielnych w ogóle nie można włączyć. Nie reaguje na włącznik świateł. Podłączalem tester, robiłem test świateł - wszystko sprawne. Błędów brak. Podmieniałem włącznik świateł nic to nie zmieniło. Jakieś pomysły ?
Dzięki. Pozdro.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
A jakiś magik czasami nie dołożył jakiegoś dodatkowego automatu? A może automat fabryczny widzi że jest ciemno

Radzio918

Gaduła
Punktów
13
Kodowania sprawne. Tryb skandynawski wyłączony. Samochód nie posiada czujnika zmierzchu. W ogóle brak jakiej kolei reakcji na włącznik. Czy odpięty czy podpięty. Mam Polo z podobnym włącznikiem ale inna wtyczka, w nim jest tak, że w momencie odpięcia włącznika światła się samoczynnie zapalają.
Automatyczne połączenie postów:

Ok znalazłem. Brak wyjścia 12v z modułu komfortu na przełącznik świateł. Bezpieczniki całe, kable bez otarć i przejścia są, więc będzie uszkodzony moduł . Podrzuciłem 12v na włącznik wszystko działa.
Temat można zamykać.
Pozdro.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom