marianno3000
SuperMechanior
Może jest ktoś znający się na Lexusie.Auto przywiezione na lawecie nie odpalało brak diagnozy.Okazalo się że jest uszkodzony sterownik ktoś tam zaglądał.Sterownik naprawiłem i wymieniłem czujnik ciśnienia paliwa auto zapala i jeździ do momentu zostawienie na biegu jałowym i temperaturze powyżej 85c.Od tej temperatury zaczynają się problemy z obrotami duże falowanie aż do zgaszenie.Po tym są problemy z odpalaniem.Zaauwazylem że po nagrzaniu od temperatury 80 c rosną bardzo korekty paliwowe krótkie i długie na 20% i już wiem że zacznie się problem.Błędy od sond p0171,p0174 chodzi tu o ubogą mieszankę i po korektach widać że sterownik dolewa paliwa.Sprawdzilem nieszczelności w dolocie metodą dymu brak nieszczelnosci. Ciśnienia na listwie 4Mpa/40bar na jałowym . Może ktoś z kolegów zna ten motor chyba to będzie kod 2gr-fse co może jeszcze powodować takie wysokie korekty czy mogą powodować problem z odpalaniem, myślałem jeszcze o przepływce. Jeździłem i robiłem testy drogowe do temperatury 80c jest ok brak błędu równe obroty nie gaśnie wystarczy tylko go zostawić na jałowym jak urośnie temperatura i już wiem że zacznie wariować obrotami korekty w górę i błędy sond i w końcu zgaśnie.Kazde info mile widziane