• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Tryby wyświetlania wątku Lexus GS 350 problem po nagrzaniu

marianno3000

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
Łódzkie
www.marecuster.pl
Może jest ktoś znający się na Lexusie.Auto przywiezione na lawecie nie odpalało brak diagnozy.Okazalo się że jest uszkodzony sterownik ktoś tam zaglądał.Sterownik naprawiłem i wymieniłem czujnik ciśnienia paliwa auto zapala i jeździ do momentu zostawienie na biegu jałowym i temperaturze powyżej 85c.Od tej temperatury zaczynają się problemy z obrotami duże falowanie aż do zgaszenie.Po tym są problemy z odpalaniem.Zaauwazylem że po nagrzaniu od temperatury 80 c rosną bardzo korekty paliwowe krótkie i długie na 20% i już wiem że zacznie się problem.Błędy od sond p0171,p0174 chodzi tu o ubogą mieszankę i po korektach widać że sterownik dolewa paliwa.Sprawdzilem nieszczelności w dolocie metodą dymu brak nieszczelnosci. Ciśnienia na listwie 4Mpa/40bar na jałowym . Może ktoś z kolegów zna ten motor chyba to będzie kod 2gr-fse co może jeszcze powodować takie wysokie korekty czy mogą powodować problem z odpalaniem, myślałem jeszcze o przepływce. Jeździłem i robiłem testy drogowe do temperatury 80c jest ok brak błędu równe obroty nie gaśnie wystarczy tylko go zostawić na jałowym jak urośnie temperatura i już wiem że zacznie wariować obrotami korekty w górę i błędy sond i w końcu zgaśnie.Kazde info mile widziane

Do góry Bottom