• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uchwała krajobrazowa (tym razem Gdańsk)

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Dużo czasu już nie zostało ale ciekawie się szykuje;] Brak reklam, banerów i całej maści udziwnień reklamowych. Tyle, tylko, że z warsztatów też wszystko zniknie i jak to teraz oznaczyć;/ Czytam wytyczne i jakoś odechciewa mi się...

Czy u Was też wzięli się już za reklamy?? Mieliście jakieś akcje w tym związane??

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Dokladnie jestem tego samego zdania kilex.
Jestem czasem w NL czy IT etc to po prostu normalnie te miasta i miasteczka wyglądają. Mała ładna tabliczka a nie wyklejone cale domy, bramy gorzej niz u ruskich. Ja mialek u mnie na ogrodzeniu a bo to ten se zawiesil a to tamten, zerwalem wszsytko !
Jak klient chce to znajdzie.

tomeklibig

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Słupsk
U nas już dawno to jest. Mozesz mieć przed warsztatem (przy drodze) szyld 120x60 za darmo. za resztę płacisz. Bardziej tu chodzi o kase niż o krajobraz.

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
U nas już dawno to jest. Mozesz mieć przed warsztatem (przy drodze) szyld 120x60 za darmo. za resztę płacisz. Bardziej tu chodzi o kase niż o krajobraz.
Przyjemne dla ludzi mających choć trochę poczucia estetyki i pożyteczne dla budżetu państwa .

kakus

SuperMechanior
Punktów
48
U nas to jest. Jeżeli nasz szyld reklamujący twój warsztat o określonych wymiarach to nie płacisz ale jak masz banner TRW czy logo castrola to już płacisz. ogólnie nie ma bajzlu i tandety na ulicach

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Greg.G
Nie chodzi tylko o kasę a chodzi o kolorowych krzykliwych reklam które każdy stawiał wg swojego upodobania przez co niektóre miasta przypominają ruski bazar. Pojedź do kilku różnych krajów na zachód od Odry i na wschód od Buga a póżniej odpowiedz sobie na pytanie do kąt nam bliżej. ? Masz prawo mieć swoje zdanie a o gustach się nie dyskutuje.

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
827
Miasto
Gdańsk
Słuchajcie ja nie mam nic do porządku w reklamach. Nie żebyście myśleli, że mam jak na cygańskim podwórzu;] Czysta elewacja zółta, biały baner z czarnymi literami. To też jest źle.....

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
I całe szczęście że sie za to w końcu wzieli bo oczo pląsu można dostać w każdym mieście. Podjeżdżasz pod galerię handlową to sklepu nie widać tylko szyldy, jedziesz w góry na kazdym płocie reklama, jedziesz nad morze i tu kolorowo.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Chopy wy się cieszcie, że nie działacie w miejscowości, która całkowicie jest pod konserwatorem zabytków.
Półtora roku czekałem na zgodę na wyburzenie

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
aktualnie nie daleko mnie.
wyjazd zasłonięty, ale przynajmniej psiarnia ma gdzie się schować.
reklama na reklamie.

Do góry Bottom