• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Upierdliwe samochody i radosna twórczość ich konstruktorów

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
wymiana turbiny mitsubishi outlander2.2 did trzeba ściągnąć pokrywę zaworową ,listwę wysokiego ciśnienia z przewodami i zdemontować egr a wszystko tylko poto aby odkręcić osłonę termiczną kolektora wydechowego która zasłania trzy śruby turbiny masakra ,a jeszcze trzeba wyciągnąć półoś bo turbiny nie wyciągniemy

ZlyBalwanek

Bywalec
Punktów
7
Wszystkie samochody z systemem CR firmy DELPHI.
Żaden inny układ wytrysku nie jest tak czuły na zanieczyszczenia jak ten:p

Mereth92

SuperMechanior
Punktów
57
Wszystkie samochody z systemem CR firmy DELPHI.
Żaden inny układ wytrysku nie jest tak czuły na zanieczyszczenia jak ten:p
Śmiało mogę potwierdzić, po wyjęciu wtrysków można już wysyłać je do regeneracji bo jak chwile poleżą to się poźniej pozawieszają.

P

PogotowieSamochodoweUK

Dlatego sie ich nie kladzie na sucho tylko sie je topi w paliwie ;)

Przeciez zawieszki po wtysuszeniu to prawie kazde wtryski czy to PD czy CR maja.

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
Nie wiem czy któryś z was robił i miał taki przypadek ford mondeo 1 instalacja elektryczna miałem taki przypadek że zgniła cała wiązka wtrysków dosłownie izolacja się rozsypała i tak samo od wentylatora wiązka ;/ i jeszcze mogę podać przykład rozrząd Daewoo Lanos 1.5 16v mało miejsca i jeszcze żeby pompe wymienić trzeba taką całą blachę ściągnąć także szału nie ma :/

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
też robiłem mondeo 1 , pod maską cała izolacja przewodów elektrycznych skruszona w mak

Irek409

Uczestnik
Punktów
4
Miasto
Otwock
Witam.A miał ktoś z Panów doczynienia z silnikiem 3.0V6 dci Isuzu montowany w renault vel satis , espace 4 , saabie i oplu-to jest jedna wielka porażka w naprawie .

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
W naprawie porażka,ale jak już jeździ to jeździ dość konkretnie :D jak na tak niewielkie spalanie moment obrotowy jest potężny.
Wszystko zależy od tego,na jaką sztuke sie trafi,w moim odczuciu problemy z nim związane wynikają ze zbyt słabego chłodzenia-w tradycyjnych osobówkach jak na przykład Opel Signum jest zbyt mało miejsca co wymusza niewielką chłodnice i spłyconą miske olejową

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
co do izolacji instalacji elektrycznych to wielu producentów zaczyna stosować tkz.izolacje ekologiczne,które w założeniu mają ulegać biodegradacji po określonym czasie,wymóg uni,pierwszy bodajże był merc np.w sprinterach po 6-8 latach wiązka która wchodzi w podłużnice kruszyła się zwara i CR zaczynał szaleć.

Cygnus

Początkujący
Punktów
1
Ja miałem mazdę 323f i cholery dostawałem, ponieważ wszystko było tam robione na małe japońskie rączki.

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
wpladla mi na wasztat AR GT 1.9 jtdm 150ps, cos stuka w silniku ale dziwnie... myslalem ze kolo pasowe jednak nie wiec
rozwalilem pokrywe zaworow ( z walkami piekna sprawa..) cisza, wiec sciagam glowice a ta mklapka z ssacego demoluje cylinder. Piekny wynalazek....
pozatym samo zdemontowanie glowicy to porazka.

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
GSS Wynalazki Fiatowskie 99% Fiatów tak ma. a zdziwisz się ile kosztują uszczelki :)

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Mnie to tam rybka, klient placi sesese
a co fo fiatowskich to ciagle mnie zadziwiaja :0

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Markez powiem tak wolę Fiata niż francuza. Może mają powalone rozwiązania ale i tak mniej niż Frańce.

Do góry Bottom