P
PogotowieSamochodoweUK
Range Rover przedostatni czyli ten przed 2012.
Przednie gumy stabilizatora sa zalane na nim wiec trzeba kupic caly stabilizator.
Aby go wymienic trzeba rozebrac pol zawiasu i uniesc silnik ze skrzynia.
Potomny Land Rover Discovery z tych samych lat.
Gumy stabilizatorow ida gladko bez problemow oprocz jednej na tyle po stronie lewej. Trzeba rozebrac cale zawieszenie i zdjac wiekszosc oslon zeby wykonac je...ne pol obrotu i pozniej kolejne pol.... i tak pol h pozniej mozna zdjac obejme.
Przednie gumy stabilizatora sa zalane na nim wiec trzeba kupic caly stabilizator.
Aby go wymienic trzeba rozebrac pol zawiasu i uniesc silnik ze skrzynia.
Potomny Land Rover Discovery z tych samych lat.
Gumy stabilizatorow ida gladko bez problemow oprocz jednej na tyle po stronie lewej. Trzeba rozebrac cale zawieszenie i zdjac wiekszosc oslon zeby wykonac je...ne pol obrotu i pozniej kolejne pol.... i tak pol h pozniej mozna zdjac obejme.
, mówił odkręć tą dolną śrubę, 3 górne i masz na wierzchu, poza tym trzeba było odkręcić wahacz ten dolny prosty (przy okazji wymieniłem go), obydwa górne i łącznik stabilizatora, tam wszystko pręży, no i na koniec mieliśmy problem żeby ścisnąć sprężynę bo twarda jak cholera, trzeba mieć trochę cierpliwości, PSUK-owi to pewnie zajmuje z godzinkę mi zeszło 3 z pomocą szwagra.
A jak strzelalo to ktosobrywal lub auto zniszczone hehehe
i tego że robienie czegokolwiek w tym cudownym silniku to męczarnia. Jednym słowem zemsta Honekera, jest jeden plus, jak kiedyś przyjdzie mi robić alternator w takim prywatnie po pracy to skasuję klienta ostro