• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Upierdliwe samochody i radosna twórczość ich konstruktorów

P

PogotowieSamochodoweUK

Range Rover przedostatni czyli ten przed 2012.
Przednie gumy stabilizatora sa zalane na nim wiec trzeba kupic caly stabilizator.
Aby go wymienic trzeba rozebrac pol zawiasu i uniesc silnik ze skrzynia.

Potomny Land Rover Discovery z tych samych lat.
Gumy stabilizatorow ida gladko bez problemow oprocz jednej na tyle po stronie lewej. Trzeba rozebrac cale zawieszenie i zdjac wiekszosc oslon zeby wykonac je...ne pol obrotu i pozniej kolejne pol.... i tak pol h pozniej mozna zdjac obejme.

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
passat audi górne wahacze ,zwrotnica zapieczone

A klasę tego wozu to chyba nic nie przebije .Szanowny inżynier myślał sobie że jak coś się w nim popsuje to z mostu i do rzeki .I szybko do salonu po nowy .

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
dzisiaj wymieniałem sprężynę w moim wozidle audi A4 b5, szwagier oczywiście razem ze mną, przed robotą mówi do mnie ja nie rozumiem co ty masz za problem, 5 sekund i wymienione :D, mówił odkręć tą dolną śrubę, 3 górne i masz na wierzchu, poza tym trzeba było odkręcić wahacz ten dolny prosty (przy okazji wymieniłem go), obydwa górne i łącznik stabilizatora, tam wszystko pręży, no i na koniec mieliśmy problem żeby ścisnąć sprężynę bo twarda jak cholera, trzeba mieć trochę cierpliwości, PSUK-owi to pewnie zajmuje z godzinkę mi zeszło 3 z pomocą szwagra.

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
Następnym razem powiedz szwagrowi .Niechcij dostać tyle kopniaków w dupę ile minut to będzie dłużej bez obrazy;)

P

PogotowieSamochodoweUK

dzisiaj wymieniałem sprężynę w moim wozidle audi A4 b5, szwagier oczywiście razem ze mną, przed robotą mówi do mnie ja nie rozumiem co ty masz za problem, 5 sekund i wymienione :D, mówił odkręć tą dolną śrubę, 3 górne i masz na wierzchu, poza tym trzeba było odkręcić wahacz ten dolny prosty (przy okazji wymieniłem go), obydwa górne i łącznik stabilizatora, tam wszystko pręży, no i na koniec mieliśmy problem żeby ścisnąć sprężynę bo twarda jak cholera, trzeba mieć trochę cierpliwości, PSUK-owi to pewnie zajmuje z godzinkę mi zeszło 3 z pomocą szwagra.

Sciskamie sprazyny mi zajmuje zaledwie 30 sekund lacznie z odkreceniem amora ;) http://www.ebay.co.uk/itm/RE231-NEW...981?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item3cd0ea70c5

Ale jak robilem to tym http://www.ebay.co.uk/itm/AK3841-SE...761?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c33696641

to nie raz malo nie zginelem i trwalo to chyba ze 40 minut na zkrecenie i za 25 na rozprezenie :( A jak strzelalo to ktosobrywal lub auto zniszczone hehehe

A po za konkursem arni to zawieszenie rozbiera sie na obu podniesionych kolach i najpierw stabilizator odkrecasz i idzie bajka.

Pozniej analogicznie stabilizator na koncu dokrecasz i idzie rowniez golymi rekami bez wysilku. Tylko musi wlasnie wisiec zeby rozprezone bylo.

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Dodam nowe autko ze stajni Mercedesa – Smart
Wymiana rozrusznika – robił to ktoś kiedyś?
Bo ja więcej nie chce widzieć tego auta :confused:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
Nigdy w życiu nie robiłem alternatora tak długo jak w VW T5 2.5 TDI, pierwszy raz to robiłem więc już pomijam to że wykręciłem od cholery śrubek żeby zdjąć zderzak, okazało się że ktoś był na tyle bezczelny żeby go przykręcić takimi fajnymi śrubkami szósteczkami po bokach do błotników, bo to ogólnie T5 przerobione na VDL Procity, może w zwykłej T5-tce tego nie ma. Pomijam już ten zderzak bo następnym razem zdejmę go w pół godziny, ale demontażu wszystkich chłodnic nie wybaczę tym szwabom :mad: i tego że robienie czegokolwiek w tym cudownym silniku to męczarnia. Jednym słowem zemsta Honekera, jest jeden plus, jak kiedyś przyjdzie mi robić alternator w takim prywatnie po pracy to skasuję klienta ostro ;)

kleszczu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
27
Miasto
Szczecin/Bergen
mam hit panowie sprobojcie w Mercedesie Citanie odkrecic dolny waz od chlodnicy ten po lewej stronie...po tygodniu dopiero dochodze do siebie dzien czasu wymiana weza:mad: stwierdzam ze A-klasa to pikus przy tym aucie...mercedes z silnikiem renault...

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Panie Arni robiłem w takim sprzęgło i powiem tak przewalone. Co najlepsze wygląda jak by nie trzeba było wykręcać rozrusznika, a tu bum śruba mocująca skrzynie jest pod rozrusznikiem

wyrzynacz

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
Mazury
Mialem przyjemnosc dzisiaj pracowac z A klasa. Stwierdzam ze ma jeden plus....

ale na akumulatorze :eek:

P

PogotowieSamochodoweUK

Co ty gadasz, wieksze merce nie stawiaja oporu;)

Luku

Dekoder
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
317
Miasto
Nottingham
Wujek ale to A klasa jak większe można coś porobić, tak A klasa i vaneo odpadają.

P

PogotowieSamochodoweUK

Mowisz ze to az tak ciasne? Ja nigdy nie dotykalem to nie wiem. Raz zmienialem zarowke w smarcie w tylnej lampie.... Robil ktos hehehe?

P

PogotowieSamochodoweUK

Musze sprostowac, ja z ta zarowka w smarcie to mowilem o smarcie tym niskim sportowym a nie tym malym klocku.

Do góry Bottom