• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Urządzenie do płukania układu klimatyzacji.

brzozaayz

SuperMechanior
Punktów
161
Witam jak w temacie ma ktoś może coś sprawdzonego do płukania układów klimatyzacji. Zastanawiam się nad zakupem i nie wiem za bardzo co wybrać. Dzięki za pomoc pozdrawiam.

kwiatekmaciek20

SuperMechanior
Punktów
18
Miasto
Biała Piska
Podlanczam się pod temat, też jestem zainteresowany tematem , widziałem że są jednorazowe zestawy Ale czy to się sprawdza?

Strzelba95

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Jarosław
http://allegro.pl/urzadzenie-do-plukania-ukladu-klimatyzacji-2l-i6293474728.html
Osobiście mam taką używalem jej 2x wszystko ładnie. jedynie wymontowałem skraplacz w celu lepszego wypłukania reszta była płukana na aucie a nastepnie osuszane azotem.
Zdecydowałem się na taką bo brałem dotacje i nie musialem własnej kasy wykładac, jesli miałbym wydac własną kase to bym napewno szukał innego rozwiązania bo to dużo kasy a na to nie ma az takiego ruchu, ktoś stwierdzi ze 1tyś za naprawę klimy to dużo, a żeby to zrobić tak jak nalezy to trzeba mieć sprzęt, wiedze oraz mase czasu. Pozdrawiam

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
620
Miasto
Radom
Najlepszym rozwiązaniem będzie ten najzwyklejszy manualny zestaw. Poszczególne rzewody i parownik płuczemy zestawem z adapterami stożkowymi. Reszta i tak jest wymieniana na mowe.

Do góry Bottom