Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Witam jak w temacie ma ktoś może coś sprawdzonego do płukania układów klimatyzacji. Zastanawiam się nad zakupem i nie wiem za bardzo co wybrać. Dzięki za pomoc pozdrawiam.
http://allegro.pl/urzadzenie-do-plukania-ukladu-klimatyzacji-2l-i6293474728.html
Osobiście mam taką używalem jej 2x wszystko ładnie. jedynie wymontowałem skraplacz w celu lepszego wypłukania reszta była płukana na aucie a nastepnie osuszane azotem.
Zdecydowałem się na taką bo brałem dotacje i nie musialem własnej kasy wykładac, jesli miałbym wydac własną kase to bym napewno szukał innego rozwiązania bo to dużo kasy a na to nie ma az takiego ruchu, ktoś stwierdzi ze 1tyś za naprawę klimy to dużo, a żeby to zrobić tak jak nalezy to trzeba mieć sprzęt, wiedze oraz mase czasu. Pozdrawiam
Najlepszym rozwiązaniem będzie ten najzwyklejszy manualny zestaw. Poszczególne rzewody i parownik płuczemy zestawem z adapterami stożkowymi. Reszta i tak jest wymieniana na mowe.