• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ustawienie koła zmiennych faz rozrządu 1,6 16V Megane

maxwit

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
www.sewi.strefa.pl
Może mi ktoś opisać wymiane koła zmiennych faz rozrządu.jak je ustawić. Wiem jak wymienić napęd rozrządu mam blokady. Musze wymienić te koło na nowe i mam problem czy trzeba je specjalnie ustawiać.?

S

S-LINE

podaj jeszcze rok produkcji...ale nie wydaje mi sie zeby byly tam zmienne fazy rozrzadu z tego co pamietam trzeba bylo wykrecic srube w bloku wlzoyc trzpien blokujacy a na gorze z tylu glowicy przykladalo sie listwe na walki rozrzadu...podaj jeszcze jak mozesz kod silnika

maxwit

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruda Śląska
www.sewi.strefa.pl
Silnik to F4P Pytam kogoś kto to robił. A nie chba tam zablokować. Podkreślam wiem jak zmienić rorząd. Chodzi mi o to e mam nowe koło zmniennych faz rozrządu i one ma białą kreske jak ona ma być ustawiona.

S

S-LINE

F4p to nie przypadkiem 1,8??? pomagalem koledze taki ustawic nie pamietam juz jak to sie robilo jutro dam znac jego sie podpytam jak to robilismy...przypomnialem sobie wypozyczal blokade na te kolo...przystawialo sie ja do walka wydechowego po sciagnieciu paska zeby mozna bylo odkrecic to kolo i potem ustawic to nowe

S

S-LINE

jak pisalem wypozyczal kumpel blokade i dzieki niej wszystko dobrze ustawil...

S

S-LINE

Chodzi mi tylko o ustawienie KZFR względem wałka

to jeszcze raz napisze do tego kola byla potrzebna blokada bo wolelismy nie ryzykowac zlego ustawienia KZFR...wypozyczenie blokady kosztowalo 30 zl plus kaucja 120zl

Rapid v6

Początkujący
Punktów
0
jeśli mogę się wtrącić to najszybciej się dowiesz z Książki serwisowej Sam Naprawiam Renault Megane ...i tam powinny być opisane wszelkie procedury i jakie blokady bądą Ci potrzebne :)

Do góry Bottom