• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Uwaga! Złodziej...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Cześć chłopaki!
Nie sądziłem że takiego posta tu napiszę ,ale k##@ ewidentnie dziś odkryłem( dzieki teściowej) że jakaś łachmyta wlazła mi na działkę gdzie mam warsztat...na szczęście nic tam nie zginęło z obejścia ( prócz śrubek nakrętek i tych plasticzkow co trzymają panel ogrodzeniowy):) podejrzewam że była to próba rozpoznawcza terenu.i slipianie przez okna co jest w warsztacie.
Noi co...wezwalem organ ścigania co tu muszę powiedzieć po zgłoszeniu byli za 10 minut.. kazali zabezpieczyć teren spisali prot. I to wszystko ( ważne że zgłosiłem).a warsztat mam na wsi koło dosłownie teściów.Nigdy tam nic nie zginęło nikt podejrzany się nie kręcił.Tesc czuwa,pies jak adratuje idzie na nocne obchody.Moze intruza wystraszył nie wiem.
Żadnego alarmu tam nie mam kamer też nie.ale po dzisiejszych przemyśleniach trzeba coś zmontować .Myślałem o foto pułapce albo o kamerce szpiegowskiej plus jakiś alarm w warsztacie.na. Allegro jest tego w H*j ale opinie różne..napiszcie jakieś wasze doznania z pasjonatami cudzej własności i jakie macie zabezpieczenia przed nimi bardzo proszę.

Jedyne co dla własnego bezpieczeństwa robię to tylko ketuje...

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
976
Miasto
PGS
Arni nikomu nie pomaga ... moja tesciowa ma fajna kamerkę na WiFi. Jutro mogę Ci podać co ma za model .foto pułapka Ti dobra myśl...

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Arni nikomu nie pomaga ... moja tesciowa ma fajna kamerkę na WiFi. Jutro mogę Ci podać co ma za model .foto pułapka Ti dobra myśl...
No jak da radę to bym poprosił...
A do arniego to taki żart był ..a to że nie pomógł nie mogę powiedzieć bo nieraz się radziłem jego w ramach wątpliwości tak że bez spiny Arni:D fosa i mosty to już przeszłość:)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
Światło na czujkę załóż żeby z daleka je było widać. Ostre jebnięcie.

Dobra kamera która Cię poinformuje w łóżku, to już większy koszt.
Foto pułapki na kartę gsm mają taką funkcję, ale ustawienie tego to chiński horror.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Światło na czujkę załóż żeby z daleka je było widać. Ostre jebnięcie.

Dobra kamera która Cię poinformuje w łóżku, to już większy koszt.
Foto pułapki na kartę gsm mają taką funkcję, ale ustawienie tego to chiński horror.
No o tej czujce ze światłem toi teść mi gadał tylko też niechce siać paniki jak nietoperz przeleci koło ty czujki to żeby nie potrzebnie na wsi fermentu siać ...ale pomysl nie głupi ..ja potrzebuję czegoś takiego nieskomplikowanego a skutecznego.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Niedawno doradzałem. Drut zyletkowy zaraz za płotem. Tylko swoje zwierzaki musisz zabrać. Monitoring z hikvision. W miarę przystępny cenowo

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
No o tej czujce ze światłem toi teść mi gadał tylko też niechce siać paniki jak nietoperz przeleci koło ty czujki to żeby nie potrzebnie na wsi fermentu siać ...ale pomysl nie głupi ..ja potrzebuję czegoś takiego nieskomplikowanego a skutecznego.
Znajomy miał podobny temat ze się podkradali to założył lampę ledową 200w z czujką. Tyle, że ta się co chwila zapalała. Wymyślił zatem sterownik do lampy który pierwsze zapalenie i drugie uruchamia normalnie i po 30 sec gasi lampę kolejne natomiast gasi po dopiero 5 minutach. Każde kolejne coraz dłużej. Do dezaktywowania trybu przedłuzonego potrzeby jest jakiś czas spokoju. Działa i sobie chwali.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Czujki ultradźwiękowe też są w cholerę czule. Mam na piętrze taką żeby w nocy do kibla po ciemku nie iść. Ta franca wyłapie mnie nawet przez zamknięte drzwi (drzwi z małymi szybami)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Kiedyś u teścia tuje od ulicy poderwali i zostawili myśleliśmy że wrócą w następną noc i ze zfagrem młodszym pilnowaliśmy z okna strychu uzbrojeni w pałki i skrzynkę piwa.do 4 nad ranem nikt się nie pojawił a my na drugi dzień wyjebani jak szpaki...ale to dawno:D
Automatyczne połączenie postów:

Niedawno doradzałem. Drut zyletkowy zaraz za płotem. Tylko swoje zwierzaki musisz zabrać. Monitoring z hikvision. W miarę przystępny cenowo
Znalazłem za 800 zł taki zestaw z czterema kamerami działkę obstawił bym z każdego rogu .i skurwesyna miałbym jak na dłoni...ajak bym już go na warsztat zaciagnął to bym mu chyba łapy przez podnośnik(śruby) poprzeciągał.;)

Ostatnia edycja:

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
Najbardziej skuteczne u mnie są halogeny (150w). Dodatkowo kamery + informacja że te kamery są.
Osobiście nie testuję, ale zamierzam włączyć sobie powiadomienia od 17 do 8 rano o ruchu w warsztacie - tam nie ma żadnych dodatkowych ruchomych obiektów. Dodatkowo podgląd kamer live po wifi. Zestaw kamer nie jest drogi stosunkowo do sprzętu w warsztacie.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Ja do siebie myślałem o czujce ruchu wewnątrz warsztatu i głośnym dzwonku takim szkolnym na zewnątrz. Uazbrajane np przy pomocy takiego "Sonoff" poprzez wifi.

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
Polecam alarmy ajax. Czujka ruchu dodatkowo robi zdjęcia i wysyła info na tel.

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Bartek to się nie nadaje. Konkretnie mi doradzałeś. Jeśli ktoś nie ma żółtych papierów, to radzę nie robić tego typu zabezpieczeń, bo można nie wyjść już z kryminału przez dlugie lata, info mam od prawnika. Niestety w tym kraju będzie coraz więcej takich sytuacji i będą kraść wszystko co można sprzedać, szczególnie Ukraina. Napisz na priv to podpowiem co ja się dowiedziałem w temacie, bo mocno temat drążyłem ostatnio. U mnie kilka warsztatów niedaleko okradli i ja też byłem zmuszony się zabezpieczyć.

A i z tego co ja się dowiedziałem na policji, to kamera ma być taka, że masz osobie siedzącej w samochodzie smsa przeczytać. Kamery to są dobre na pijaczków co leją pod płotem, gość co przychodzi konkretnie na włam wyniesie wszystko w kapturze i masce

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Panie władzo ten drut. Leżał tam w rogu. Nie.moja wina, że chcieli go ukraść. Miałem go wywieźć na złom bo szkoda mi psa

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Niedawno też miałem przypaly z drogówka. Chodzi o busa od sąsiad, który wrasta w asfalt już od 8 lat. Ktoś z gminy zgłosił. Przyjechali. Bus może stać ale moje dwa auta stoją w rejonie skrzyżowania i 2 tys mandatu. Milicjant też człowiek dźwigiem na lewarku i go zrzuciłem bo wystawał dosłownie 20 cm na drogę. Pouczenie

Mnie też okradli z 10 lat temu. Poszły wszystkie głowice diagnostyczne. Laptopy i cała reszta się została

Mam chwilę bo mam pauzę. Wymyśliłem jeszcze rozciągnięcie zwykłej żyłki wędkarskiej, którą można przywiązać do sterty gratów. Jak się to obali to hałas na całą wieś. A przy okazji na bank sie zaplata kulosami i będzie uciekać w podskokach.
Z własnego doświadczenia wiem, że jak jest jakaś zorganizowana grupka ludzi wystarczy "uszkodzić" tylko jednego i cały ich plan idzie w łeb

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom