• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

[v40, 1,9D 115km, 2004r.] Głośna praca po wymianie rozrządu.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
1bea60b662fae5ab2cf69d147a7aa3e6.jpg Jak czytam ten temat o ustawianiach na jakieś ,,majsterskie oko,, itp. szamańskich czynach z rozrządami to się zastanawiam gdzie ja jestem ? - czy to FORUM MECHANIKÓW, czy też może jakichś PARTACZY I LEPIACZY ???:eek::woot::meh::confused: o czym i z kim ta dyskusja....???:meh: czysta profesjonalność jeb...e po oczach....:wideyed::dead:

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Jak blokujesz wał to blokada ma ciasno wchodzić. Weź coś grubszego wiertło 10mm [dawno nie robiłem nie pamiętam średnicy]

Gelo2104

Uczestnik
Punktów
1
Miasto
Kock
www.profistudio.net
czystaprofesjonalność jeb...e po oczach.
A najbardziej chamówa. Nie jestem specjalistą w dziedzinie mechaniki i choćby dlatego szukam pomocy. W końcu fora temu służą. Ale najczęściej bywa tak ze krowa która głośno ryczy mało mleka daje. Grubszego nic nie włożę bo bym musiał otwór w bloku rozwiercać.
P. S wesołych świąt :)

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
blokada 8mm. jak wskoczy luzu nie ma. chyba, że zablokowało w innym miejscu. silniki renówki, mają różnie blokady. benzyna zapiera o wykorbienie i blokuje tylko w lewo, jakiś diesel może 1.5 w prawo, a 1.9 ma wycięcie w wykorbieniu wału. pompa jeśli z jej koła nie czyta czujnik, też nie ma znaczenia. jeśli jest czujnik i się przestawi, auto będzie odpalać za drugim razem, ale będzie chodzić normalnie.

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
po co się napinacie przed świętami? chyba zdaje się że każdy był jakimś "Januszem" na początku, czy wszyscy od razu asami?
Napisałem parę postów wyżej, twarda praca, źle ustawiony....zablokować wał i sprawdzić znaki, któryś przewalony o ząb... kąt wtrysku się niestety nie zmieni, ale czas i moment wtrysku może przez koło wału(ale nie musi)
Strzelam że na 100% przestawiony o ząb na wałku;) i to prawdopodobnie na ssącym.

aaa i napięcie paska, żadne oko. Napiąć jak należy i będzie hulał.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Woodoo za bardzo wczułeś się w rolę, ciut przeginasz ja myślę. Okiełznaj hormony i wrzuć na luz, miesiączka to nie koniec świata.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

toomii76 lubi to! :p

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Jana do trzymania świecy oczywiście...
A jak nie potrafi oświecić, to ma sam potrzymać ?
napięcie paska, żadne oko.
Za ciasny też dostaje pożądnego p...erdolca i chodzi jak stery strucel. Jak kiedyś J....bnie to kupi przyżąd raz na zawsze.

nie znaczy że nie mogę się mylić
To dośpiewaj reszty od Grechuty, bo to kończyło się często tangiem. Tyle że nie anawa.

topsped

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Koszalin
AleAle ja się pytałem co ma do tego pompa wody bo pisałeś coś o odpowietrzaniu układu, nie napinaj się tak

Nie napinam się człowiek sam napisał że naprawia to dla sportu. A po paru sportowcami już poprawiałem. Ogólnie ten rozrząd ten prosty. Jak jesteś ogarnięty to i bez blokad to zrobisz.

Do góry Bottom